Etichete

, , ,


WordPress îmi sugerează să vorbesc despre prima mea zi de școală sau ceva ce am făcut pentru prima oară. Nu știu de ce are impresia că după ce am scris peste 3000 de articole, aș avea nevoie de asemenea sugestii. O fi simțit că am dat de o problemă? E drept nu e pentru prima oară când încerc să înțeleg factura de apă!

Am mai scris despre asta, dar dacă tot e vorba de prima dată, o asemenea sumă ni se cere chiar pentru prima oară! Mai tot timpul aveam de dat în plus câțiva lei față de cantitatea de apă consumată efectiv. Cu alte cuvinte cantitatea de apă indicată de contorul de apă. Sau apometru, ca să nu-l jignim cumva.

Mi-am mai exprimat nedumerirea față de încâlcita metodă de a plăti pentru ”Hașdoio”, fără de care nu poate exista viața pe pământ.

Ok, să nu mergem înapoi chiar până la izvoare, dar să calculăm de acolo că avem niște aparate de măsurat câtă apă am consumat și să plătim pentru ea. Eventual și pentru tratarea și distribuirea ei. Ar fi de ajuns o firmă pentru asta, dar nu. La noi există o firmă care vinde apometre, are oameni care adună cifrele raportate de clienți contra unei sume ce crește an de an, apoi sunt asociațiile de proprietari care primesc factura de la Compania de apă și împart sumade plată între proprietari.

Proprietarii – care au cumpărat apometre tocmai pentru a nu plăti la paușal consumul, se enervează lună de lună, văzând nota de plată. De astă dată chiar au exagerat! Să ceri 30 de lei în plus?!

”Cui să te plângi?“-se întreabă neputincioși consumatorii.

PS.

Contorul mare – la intrarea în bloc arată că 113 mc de apă au intrat prin conductele de apă, pe la bucătăriile și băile proprietarilor. Contoarele din băile și bucătăriile acestora în schimb, toate însumate nu arată decât 73,65 mc. Diferența de 39,35mc de apă potabilă la intrare și care pleacă pe canal menajer, trebuie suportată de proprietari.

Pentru factura dumneavoastră consumați doar apă contorizată!

22/12/2017

Estimare prin…radio! | La o cafea cu

17/02/2018

Pe unde se duce apa din apometre?

19/07/2013