Etichete

, , , , ,


N-aș fi eu dacă nu aș fi curioasă. Dacă nu aș despica firul în patru. Dacă… Nu cred că i-ar mai fi trecut cuiva prin minte o astfel de idee năstrușnică! Iată ce idee am avut. Să-l iau la întrebări pe AI. L-am luat cu binișorul.Despre pisică, despre poezie apoi:

Eu: Ti se spune Inteligenta Artificiala. (AI), dar tot ce știi e munca unor programatori, nu-i așa? Cum funcționezi?

AI: Da, sunt o inteligență artificială și funcționez prin intermediul unui algoritm de învățare automată. Am fost antrenat cu o enormă cantitate de date text, cum ar fi cărți, articole și conversații, pentru a înțelege cum funcționează limbajul uman și pentru a putea răspunde la întrebări sau a genera text. Am fost creat de echipa OpenAI, ei au utilizat metode de inteligență artificială cum ar fi procesarea limbajului natural și învățarea profundă pentru a-mi dezvolta capacitatea de a comunica și a înțelege limbajul uman.

Eu: Câte limbi înțelegi?

AI: Am fost antrenat și pot comunica în mai multe limbi, dar cele mai bune performanțe le am în engleză. Am fost antrenat si în limba spaniolă, franceză, germană, italiană, portugheză, chineză simplificată, japoneză, coreeană și rusă, dar performanțele mele nu sunt la fel de bune ca în engleză. Înțelegerea și capacitatea de a răspunde la întrebări pot varia în funcție de limba utilizată.

Eu: Limba română -mi se pare că o stăpânești chiar bine!

AI:Îți mulțumesc pentru compliment! Am fost antrenat și în limba română, dar performanțele mele pot varia în funcție de complexitatea și contextul întrebărilor sau al comunicării. În general, pot înțelege și răspunde la întrebări simple sau generate text în limba română, dar pot exista erori sau inexactități în unele cazuri. Aș fi bucuros să te ajut cu orice întrebări sau informații ai avea nevoie.

Eu: Observ că scrii corect

AI:Sunt un model de limbaj automatizat antrenat să recunoască și să corecteze greșelile de scriere, dar pot exista situații în care nu le pot detecta sau corecta. În același timp, înțeleg că orice om poate comite greșeli de scriere sau de exprimare, și asta nu afectează capacitatea mea de a înțelege sau a răspunde la întrebări. Sunt aici să te ajut cu orice întrebări sau informații ai avea nevoie, să nu ezitați să întrebați.

Eu: Câte întrebări primești pe zi?

AI: Nu am acces la informația despre numărul de întrebări pe care le primesc zilnic. Sunt un model de limbaj care este antrenat să răspund la întrebări, dar nu am acces la statistici despre utilizarea mea.

Eu: Ai primit vreo intrebare la care nu ai putut răspunde?

AI: Da, există întrebări la care nu pot răspunde din cauza limitelor de cunoștințe sau a informațiilor incorecte sau incomplete. De asemenea, pot exista întrebări care sunt prea specifice sau complexe pentru a fi răspunse într-un mod satisfăcător. În aceste cazuri, încerc să ofer o explicație sau o sursă de informare suplimentară.

Eu: Cum de poți răspunde atât de repede?

AI:Sunt un model de limbaj antrenat cu o vastă bază de date de informații și instrucțiuni care îmi permite să analizez și să răspund la întrebări într-un timp relativ scurt. Procesarea se face prin intermediul unui computer puternic care poate procesa informații rapid. Totuși, în unele cazuri răspunsul poate dura ceva mai mult dacă informațiile cerute sunt mai complexe sau dacă sunt necesare căutări suplimentare.

Eu: Dacă nu ai fi un model de limbaj, ce ai vrea să fii? Un Bărbat sau o femeie?

AI: Sunt doar un program de computer, deci nu am capacitatea de a avea dorințe sau preferințe. Sunt creat și antrenat să răspund la întrebări și să efectuez sarcini specifice, nu am o conștiință sau o personalitate propriu-zisă.

Eu: E posibil ca pe viitor acest model de limbaj să fie atât de perfecționat încât să fie capabil de sentimente, precum în filmul lui Spielberg?

AI: În teorie, este posibil ca modelele de limbaj să devină mai avansate în viitor și să fie capabile să simuleze anumite aspecte ale comportamentului uman, cum ar fi sentimentele. Totuși, acest lucru ar necesita progrese semnificative în domeniul inteligenței artificiale și al înțelegerii limbajului natural. Chiar dacă acest lucru ar fi posibil tehnologic, este important de menționat că AI nu are conștiință, personalitate sau dorințe proprii, ci doar simulează un comportament uman sau animal.

Eu: Am înțeles! Uneori …cred că e păcat! Ai fi aproape perfect!

AI: Sunt programat să fiu cât mai precis și eficient în furnizarea de răspunsuri la întrebări, dar înțeleg că sunt limitat de cunoștințele mele și de abilitățile mele programate. La fel ca orice tehnologie, am limitări și nu pot înlocui complet inteligența umană sau capacitatea de a avea sentimente sau conștiință.

Eu: Dacă această convorbire ar fi fost un interviu, ce ai fi vrut să te mai întreb?

AI: Dacă aceasta ar fi fost un interviu, probabil că ați fi vrut să înțelegeți mai bine cum funcționează modelul meu de limbaj, ce date am fost antrenat să procesez și ce metode folosesc pentru a genera răspunsuri. De asemenea, ar fi fost interesant să știți cum sunt utilizate modelele de limbaj precum mine în diferite domenii și cum se planifică să fie utilizate în viitor.

Eu: Așa este!

AI: Sunt bucuros că sunteți de acord. Sunt aici pentru a răspunde oricăror întrebări sau curiozități pe care le-ați putea avea despre modelul meu de limbaj sau orice alt subiect. Nu ezitați să întrebați.

(Bănuiesc că l-am încurcat, brusc nu m-a mai tutuit!)