M-am mirat eu urmărind ”In ginocchio da te”, filmul din care am învățat cândva o grămadă de replici…parcă avea mai multe scene pe care nu-mi amintesc să le fi văzut până acum!

Filmul e o poveste de dragoste croită pentru Gianni Morandi, un cântăreț talentat, la început de drum. Am văzut filmul de mai multe ori, dar abia acum mi-am dat seama de ce s-a supărat Carla pe Gianni.

Pe vremea aceea, când se practica ajustarea filmelor conform ideologiei în vigoare, nu mi-am dat seama că scenariul ar fi beneficiat de…foarfecă!

Misterul l-am deslușit acum: Carla nu s-a supărat pentru că Gianni n-a ajuns la întâlnire, ci pentru că a dispărut ca măgarul în ceață…Nimeni nu știa de el nimic, timp de cinci zile! Abia acum am aflat și noi unde era! În permisie. Cu blonda Beatrice, doar ei doi, pe o insulă!

Asta explică versul: ”L’ altra non e niente per me!” – din cântecul care dă și titlul filmului. Gianni se trezește la realitate, după ce blonda râde de el. Nu lipsește nici sfârșitul fericit, după un cross prin tot orașul până la Fântâna Dorințelor, în acordurile nemuritoarei melodii: In ginocchio da te!