Etichete

, , , , , , , , ,


oare Nouă, celor crescuţi pe balcon, când auzim de Crăieşti ne vine în minte „puiul de Crăieşti”. Asta nu înseamnă că nu se află locuitori în judeţul Mureş şi în Ţara Românească, sau dincolo de ea, cetăţeni care să nu fi auzit şi de Festivalul Folcloric al Târgului Tradiţional „Cununa spicului de grâu”, ce are loc în comuna Crăieşti. Cu atât mai mult că acesta se desfăşoară pentru a cincea oară deja în comuna ce se află pe râul Lechința pe drumul județean ReghinCluj-Napoca.

Cunoscătorii festivalului s-au adunat duminică, 28 iulie, în comuna  Crăieşti. La eveniment au participat președintele Consiliui Județean (CJ)  Mureș, Ciprian Dobre și deputatul de Mureş, Cristian Chirteș. Pe lângă ocrotirea tradiţiei populare înalţii oaspeţi au discutat cu primarul comunei Vasile Vereş probleme arzătoare la ordinea zilei.  „Am discutat, cu acest prilej, cu harnicul dumneavoastră primar, Vasile Vereș și am căutat soluții pentru ca, în timp scurt, să vă putem spune că am rezolvat problema canalizării în Crăiești”, a declarat Ciprian Dobre.

Dintre fotografiile postate – unde altundeva, decât pe facebook-, imaginea care mi-a rămas pe retină a fost cea a unui copil dus pe gânduri. Îşi imagina  ziua în care i se va spune că e terminată canalizarea în comuna Crăieşti? Cine ştie. În orice caz ţinea în mână un pistol (de jucărie) şi prea puţin îi păsa de dansatorii de pe scenă!

hierspectatoriSURSA FOTO: PAGINA FACEBOOK, CIPRIAN DOBRE