Etichete

, , , , , ,


imaginea fara legatura cu textulAm citit o pildă postată sub o imagine (pe faceboook) fără nicio legătură cu ea. Cunoaşteţi doar practica obişnuită a unor ziare online! Un profesor de economie din America  spunea că nu a lăsat repetent niciun elev, niciodată, dar recent a fost obligat să pice o clasă întreagă. Motivul? A încercat să le explice elevilor cum funcţionează programul social despre care elevii susţineau că  trebuie să fie unul bun, deoarece promite egalitate pentru cetăţeni, iar ei au dat faliment.

 Toată clasa a fost de acord ca notele tuturor să fie adunate şi împărţite în mod egal între ei. Nota maximă fiind 5, iar 1 fiind nota cea mai mică, după primul test elevii au obţinut media generală 4. Cei buni nu erau mulţumiţi că au muncit mult şi nu au luat nota maximă, pe când ceilalţi erau fericiţi că au obţinut o notă nesperat de mare fără să fi muncit pentru ea. La al doilea test, cei care învăţaseră mult pentru primul test au lăsat-o mai moale, ceilalţi nu se străduiau din oficiu aşa că media generală a scăzut la 2. La al treilea test nimeni nu s-a mai străduit să înveţe, dădeau vina unii pe alţii, dar ce folos că au rămas cu toţii corigenţi!

Explicaţia profesorului a fost că astfel funcţionează şi programul social, în care  Guvernul ia din câştigul celui care munceşte mult ca să i-o dea leneşului, astfel că în cele din urmă niciunul nu se va mai strădui să muncească!

Urmând exemplul elevilor americani sau din alt motiv, anul şcolar 2013-2014 va aduce materii noi elevilor din România. De la anul, printre altele, copiii de şcoală primară vor beneficia de educaţie economică pentru şcolari!