Etichete

, , , , , ,


Martha-Orsolya-300x225Revista MedFarm, în calitate de partener media la manifestările ştiinţifice prilejuite de Săptămâna Urologică Europeană a publicat programul evenimentului prezentat de şeful Clinicii de Urologie a Spitalului Clinic Judetean Mureş, conf. dr. Martha Orsolya. Evenimentul ce se desfăşoară la Târgu Murteş, în perioada 19-21 septembrie, a oferit ocazia medicilor de specialitate, medicilor de familie şi asistenţilor să urmărească transmisiuni directe din sala de operaţii. Ieri, 19 septembrie  o transmisiune in direct a fost facuta din blocul operator al Clinicii de Urologie a Spitalului Clinic Judetean Mures in cadrul manifestarilor ştiinţifice cu tema „Noi tendinţe în managementul patologiei urinare joase”.

La aceasta interventie chirurgicala a participat si Prof. Dr. Radu Boja, primul urolog care a făcut în Târgu-Mureş, în 1986 primul NLP. Cei care vor să ştie despre ce este vorba să acceseze site-ul http://www.med-farm.ro, unde vor afla toate etapele acestei operatii chirurgicale deosebite.

” Este vorba de un pacient tanar cu malformatie renala, rinichi sigmoid, la care manevrele de rezolvare a calculului renal mini invazive (litotritie) au fost depasite si s-a practicat o intervantie chirurgicala printr-un abord special – metoda Valdivia. Personaliateta care a facut aceasta interventie a fost prof. Viorel Bucuras de la Clinica de Urologie Timisoara care este de aproximativ 10 ani profesor invitat al clincii noastre, perioada in care am beneficiat de ajutorul dansului in abordarea unor patologii urologice speciale” a declarat dr. Daniel Porav pentru MedFarm.

În loc de comentarii, urmăriţi videoclipul!