Etichete

, , , , , ,


vass leventeAzi, 1 decembrie 2013, Compartimentul de Litotriţie –Urologie, din punct de vedere juridic, şi-a încheiat existenţa.
O unitate spitalicească, de hotel de patru stele cu 21 de paturi la dispoziţia pacienţilor, a fost înghiţită de o altă unitate spitalicească de două stele cu 60 de paturi, dar cu putere politică de actualitate.
Compartimentul, aflat sub sub conducerea mea mai bine de doi ani, a fost caracterizat de o dezvoltare neîntreruptă, de depăşirea contractului pe 2013, de indicatori economici echilibraţi. După ce, că în acest spital am fost medic rezident, medic specialist, conferenţiar de urologie, director medical timp de doi ani, apoi preşedinte al Consiliului Administrativ al spitalului descentralizat, consilier al ministrului Sănătăţii reprezentând şi culorile spitalului, apoi şef de compartiment, nu găsesc un argument uman sau profesional care să-mi explice asta.” (Adică să fie eliberat din funcţie cu începere de 1 decembrie 2013, fără nicio explicaţie!nota red.)

Acestea sunt cuvintele scrise pe pagina de facebook, a dr. Vass Levente, până mai ieri şeful Compartimentului de Litotriţie pe lângă Clinica de Urologie din Târgu Mureş.
Cei câţiva prieteni, cei care rămân lângă cel trimis la podea, îl încurajează pe medicul care încearcă să înţeleagă ce i-s-a întâmplat.

„Aici nu-i vorba de argumente, Levente, ci de interese. Ştiu ce poţi simţi acum, vâzând în ce se poate transforma rezultatul unei munci susţinute, numai pentru că ai avut curajul să-ţi faci vocea auzită în comunitate. Regret că ai fost şi tu obligat să constaţi lipsa lor de caracter. Multe lucruri „bune” pot fi trecute în seama „vechii-noi” echipe, începem să ne săturăm că, oamenii ale căror păreri diferă de cea a puternicilor zilei, trebuie călcaţi în picioare. Îţi doresc perseverenţă şi multă putere! Nu ai devenit tu mai sărac, ci o comunitate, dar cui îi pasă oare?”- îi scrie pe aceeaşi pagină de facebook, P.A, un prieten.

Când mii de medici pleacă să lucreze în străinătate, când avem o secţie de spital – la stat!-care funcţionează în interesul bolnavului, musai să facem o reorganizare! Ce va urma oare? Va accepta dr. Vass Levente să fie medic primar în cadrul Clinicii de Urologie sub comanda dr. Martha Orsolya, servind în continuare în slujba pacienţilor, cu acelaşi devotament, fără niciun fel de discriminare, ori va lua şi el calea Occidentului? Doar întreb, nu dau cu parul!