Etichete

, , ,saracie-lacrimi-pe-o-bucata-de-paineVestea bună pentru acest început de săptămână a fost rostită de Victor Ponta şi Rovana Plumb, la Romania TV, când au prezentat intenţiile noului guvern până la sfârşitul anului 2016, privind sistemul naţional de pensii şi salarizarea bugetarilor.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a anunţat că există posibilitatea ca valoarea punctului de pensie să fie majorată cu 4-4,5%. „Există o discuţie cu toate organismele internaţionale pentru majorarea la 4-4,5% a punctului de pensie în 2015″.
Intenţia de majorare a fost confirmată de premierul Ponta, care nu s-a pronunţat însă asupra quantumului exact, subliniind că „orice indexare va fi posibilă doar de la 1 ianuarie 2015″,

Foarte frumoase intenţii, sună chiar bine într-un an electoral! Numai că există şi un dar!
Mă gândesc la persoanele cu pensia atât de mică încât statul le acordă şi o indemnizaţie socială ca să ajungă la mirabolanta sumă de 350 de lei pe lună! Suma e compusă din pensia persoanei plus indemnizaţia socială. În cazul unei creşteri mult trâmbiţate să nu credeţi că pensionarul nostru se va îmbogăţi cu măcar un leu! Da’ de unde! El tot 350 de lei va primi, doar că pensia lui nu va mai fi 229 de lei şi de 238 de lei plus diferenţa până la 350 primită de la stat! Cu alte cuvinte, creşterea pensiei sale înseamnă defapt diminuarea contribuţiei statului la pensia sa minimă! Super tare! Statistic i s-a mărit pensia cu 9 lei, doar că faptic nu va simţi nicio schimbare!
Ar fi interesant de ştiut, de câte ori va trebui să mai crească punctul de pensie ca să apuce şi pensionarul nostru o mărire de o pită măcar?

sursa foto: nicolaetoma.blogspot.com