Etichete

, , , , ,


317070_250442281679479_165324084_nAm pierdut ceva timp câutând în zadar un interviu ce îi luasem Ionelei Ciotlăuş, în urmă cu câţiva ani, pe când era director economic la „Nova Vita”. Interesant, dar a dispărut fără urme de pe siteul ziarului, nu-l mai găsesc nici în arhiva mea! Păcat, pentru că aş fi vrut să vi-l aduc în atenţie încă din ziua în care am auzit că Ionela Ciotlăuş, unul dintre cei doi viceprimari, urmează să fie eliberată din funcţie, la proxima şedinţă de Consiliu Local.
546094_104394446365663_661407932_nUnii spun că e politică, mie mi se pare că e o partidă de şah, tot ce se întâmplă în administraţia locală (şi chiar şi în cea naţională). De parcă ţărişoara noastră ar fi tabla de şah şi cei doi uriaşi ai momentului (nu au nevoie de nume) fac mutări bine gândite ce nu-i surprind decât pe cei care uneori îşi ridică privirea de pe calapod.
Toată suflarea ţării ştie că în România există o uniune, a celei mai numeroase minorităţi, care numai când nu vrea nu se află la guvernare, deşi nu e partid politic. Uniunea democrată a maghiarilor din România (UDMR) are nişte seniori care indiferent de deschiderea practicată creează impresia că oricând ar putea da şah, în cel mult două mutări! Şi astfel, de obicei, obţin ce vor. Până nu demult toţi etnicii maghiari votau cu UDMR de parcă ar fi recitat Crezul. Apoi au încercat varianta cu partide exportate din ţara-mumă, dar numai de dragul diversiunii, căci era la mintea cocoşului că nu au cum să aibă câştig de cauză. În ciuda mişcărilor de trupe, a micilor zguduituri, uniunea ca un monolit, rezistă! Cea mai recentă mutare pe eşichier a mai îndeplinit câteva dintre doleanţele concetăţenilor noştri.
Ionela Ciotlăuş a fost schimbată cu fostul viceprimar, actualul consilier al primarului, Claudiu Maior, în urma votului din şedinţa de ieri, 16 aprilie, a Consiliului Local. S-a întâmplat în data de 16, prin votul a 16 consilieri din partea UDMR +PDL, după 16 ani de guvernare UDMR. Capcana lui 16. Şi unde e miza mutării? Se pare că un bust al scriitorului Sütő András, rănit în evenimentele urâte din martie 1990 va fi amplasat în Piaţa Teatrului, strada Călăraşilor îşi va recăpăta vechea denumire şi ca să fie o mutare şi la nivel naţional, s-a rezolvat şi problema steagurilor. Orice ţinut, localitate sau primărie va putea avea un drapel personalizat. „Două la primărie, două la prefectură…” curat murdar, coane Fănică!”