Etichete


602458_702647523081027_870057819_nAm crezut că timpul vindecă totul. M-am înşelat, ori nu a trecut încă destul timp de când încerc să învăţ perfectul compus când vorbesc despre ea.

Seara, în jurul orei zece obişnuiam să o sun. Aveam un semnal telepatic ce mă anunţa că acum e vremea să povestim! Şi uneori ne prindea miezul nopţii şi tot mai aveam câte ceva de spus. „Vai, tu Erika, apoi noi scoatem şi cartofii din pământ atâta povestim, până mâine am putea vorbi…no,. te las că mai am de citit, pa pusi!”, îmi spunea după ce îmi amintea să o sun şi mâine. Ca să nu o dezamăgesc, îi spuneam mereu te sun când primesc semnal. La început râdea neîncrezătoare: ce telepatie! Fii serioasă! Apoi i-am demonstrat de câteva ori că o sun exact când se gândea la mine. Se întâmpla că am prins semnalul şi când n-ar fi trebuit! Era la cafea cu cineva şi dacă veni vorba de mine, am sunat până mi-a răspuns, explicându-mi că acum nu putem vorbi!

Îmi lipsesc discuţiile noastre.Din primele vorbe îmi dădeam seama dacă o supăra ceva şi nu mă lăsam până nu-mi deşerta tot ce avea pe suflet. După ce a povestit toate supărările se simţea mai bine şi concluziona râzând: „Psiholog trebuia să te faci!” Uneori aş fi vrut să-i povestesc şi eu despre unele episoade din trecut ce m-au marcat, precum faza cu „două clătite cu urdă dulce pe o farfurioara”…Ştia. Şi-a cerut scuze! Mi-a stat mintea în loc! Mama să-şi ceară scuze! De la mine?! Şi mi-a explicat tot ce n-am înţeles atunci şi pentru că mi-am dat seama că o doare trecutul, n-am mai insistat. Aveam totuşi unele nelămuriri…trebuia să le discutăm…se întâmpla că plângeam amândouă la telefon, apoi ne calmam şi după ce îmi repeta ca pe tatăl nostru: să fii cuminte, să mai laşi de la tine, tu eşti fată deşteaptă, să ai minte mai multă şi să ai grijă de tine, de sănătatea ta etc., etc…reuşeam să o bine dispun cu câte o perlă scoasă printre sughiţuri şi în cele din urmă ne despărţeam râzând cu promisiunile de rigoare.

În urmă cu exact două luni, eram la SMURD. A fost noaptea albă…când a zis împăcată cu destinul: „fie ce-o fi” şi a semnat pentru operaţie.