Etichete

, ,


confruntarea1_23665400Încă nu m-am obişnuit cu ora de iarnă! Deşi mă culc târziu, mă trezesc după ora de vară. Adică dorm mai puţin cu o oră! Moţăind aşa, îmi vin nişte idei demne de tastatură, cu puţin noroc le şi ţin minte. De cele mai multe ori însă mi le fură Moş Ene! Azi de pildă, am găsit explicaţia la viteza de vorbire a candidatului ACL la preşedinţie! Închideţi-vă ochii şi imaginaţi-vă că vă aflaţi într-o sală de clasă, neapărat cu sobă de teracotă,(pentru zgomotul de fond), într-o toamnă ca aceasta, în care soarele stă cocoţat în geam şi la catedră domn’ profesor explică, rar, ca să vă puteţi nota vorbele lui, lecţia nouă la fizică…ţine pauză între cuvinte ca să le înţelegeţi corect, ca să nu scrieţi împreună două cuvinte  şi să schimbaţi legile lui Faraday sau ale lui Maxwell. Ei? Nu-i aşa că am dreptate?

Vorbeşte exact ca la catedră!

Azi l-am auzit vorbind ca în cancelarie, avea viteza de vorbire a directorului de şcoală pe care l-au supărat nişte elevi indisciplinaţi!

Astfel îşi exprima indignarea faţă de umilinţa la care au fost supuşi conaţionalii noştri peste hotare, stând ore-n şir la coadă la secţiile de votare! Fără a putea vota!

E o vorbă…Graba strică treaba. Sau festina lente. În orice caz, e bine să nu treziţi leul care doarme! Zic.