8avionMi se pare ciudată graba cu care se decretează că  „mortul e de vină” pentru moartea celor 150 de oameni ai accidentului aviatic de zilele trecute.

De câte accidente am auzit, niciodată nu se dădea verdictul decât după luni de zile, chiar dacă aveau la îndemână ambele cutii negre! Acum nu a fost găsită decât una, destul de şifonată, dar interpretabilă pe loc!

Zborul Barcelona-Dusseldorf. Distanţa nu-i prea mare. Din ce s-a spus până acum despre acest zbor, ştim că s-a decurs fără probleme, se pregăteau de aterizare, piloţii erau în formă, glumeau…după părerea mea, chiar nebun să fie nu se distrează nimeni cu 5 minute înainte de a se transforma în kamikaze! Pilotul zice-se că a ieşit la veceu. Înainte zbor a fosta verificat şi găsit sănătos, în câteva minute ajungeau la destinaţie, cum de l-a apucat brusc cufureala? Se obişnuieşte ca pilotul să iasă din cabină? Copilotul putea să prevadă că pilotul va ieşi din cabină? Unii s-au grăbit să-l numească dement. La 22 de ani ar fi suferit de depresie. Şi în acea zi nefastă ar avut scutire de la medic, dar nu era vorba de depresie. ce putea să fie atât de grav încât îl ţinea la sol, dar atât de imperceptibil încât să nu fie depistat la controlul dinaintea decolării?

Mi se pare cusută cu aţa albă! Prea mare graba, prea multe dovezi apar una după alta, prea se vrea ca secundul să fie găsit vinovat, oricum nu se poate apăra! Iar rudele îndurerate trebuie să aibă un vinovat. Vor primi despăgubiri, nu se cunoaşte încă suma, vor mai deplânge soarta celor pieriţi în accident şi-l voi urî pe cel care le-a provocat moartea celor dragi. Le-o fi trecut prin cap cumva că şi copilotul avea părinţi, cunoştinţe, rude…Că poate plânge cineva şi după el?

Cum se explică faptul că un avion care se loveşte de un munte cu viteză, se face ţăndări fără nici o explozie? Nu mai avea kerosen? Unii povesteau că ar fi auzit două bubuituri de parcă ar fi fost cutremur.

Ce repede s-au făcu schiţe, au venit explicaţii, au încercat să ghicească cine ce a făcut în cele opt minute ale groazei. S-a găsit şi un topor cu care pilotul ar fi încercat să spargă uşa cabinei! Şi nu se aude nimic altceva decât nişte lovituri în uşă, deşi ar fi trebuit să ţipe pasagerii ca din gură de şarpe!

Nu sunt mama omida, n-am de unde să ştiu aşa cum nimeni nu poate şti ce s-a întâmplat în realitate, dar:

mi-e greu să cred că pilotul nu mai avea răbdare până la aterizare şi a ieşit la veceu, că secundul a intrat în silentio stampa, s-a încuiat în cabină şi a incercat o coborâre chiar frumoasă, deşi dacă vroia să se sinucidă se putea ciocni cu un alt aparat, că zona e foarte circulată, se putea arunca în picaj…dar nu el a coborât în 8 minute până la cea mai apropiată stâncă…

ca să scurtez, nu mi-ar fi greu să cred că -sună diabolic-dar fiind vorba de Lufthansa, ar suna urât orice alt motiv ca explicaţie a accidentului: eroare umană, defecţiune tehnică (am înţeles că a decolat cu întârzere ), atac terorist, lovit de o rachetă din greşală…li se pare mai simplu un dement la manşă!

Nu ştiu de ce li se pare mai liniştitor varianta asta!

Ce anume a fost…vom afla vreodată, oare?

 

Sursa Foto Evz