Etichete

,


20160829_105322.jpgMă veţi considera probabil uşor obsedată de problema contorizării apei, totuşi revin asupra subiectului. Motivul? O înştiinţare lipită pe uşa de intrare în bloc. Potrivit acesteia la o anumită dată  între orele 10 şi 12, instalatorul firmei SC Recea Srl. se prezintă pentru schimbarea, verificarea instalaţiei la unele apartamente. Nimic neobişnuit până aici. Verificarea „instalaţiei” se făcea şi până acum, periodic şi contra cost. Conform contractului încheiat cu „prestatorul”, firma garanta 18 luni pentru calitatea contoarelor, după care promitea asigurarea unui service pe perioadă nedeterminată. În cazul verificărilor metrologice la cererea beneficiarului, cheltuielile de verificare fiind suportate de acesta, dacă se constată că aparatul înregistrează corect, în caz contrar, cheltuielile revenindu-i prestatorului.

Ce m-a surprins în schimb, a fost continuarea: taxa de schimbare, verificare, sigilare, manoperă este de 80 de lei/contor nou ( mă întreb, se schimbă contorul şi dacă după verificare reiese că acesta a fost bun?), sau…

Şi aici revenim de fapt la esenţa problemei! „La cererea clientului (se montează-nr.) contorul wireless cu UNDE RADIO la 140 de lei/contor (promoţional) cu valabilitate de 10 ani,” se spune în înştiinţare!

Ne întoarcem un picuţ în trecut, ca să vă reamintesc faptul că povestea contorului „dăştept” nu e ceva nou. În iulie 2015 Asociaţia de Proprietari anunţa pe siteul propriu că Aquaserv derulează un program cu finanţare europeană pentru înlocuirea contoarelor de apă cu altele noi, doate cu module radio. „În luna iulie compania nu a efectuat citiri, valorile facturate fiind unele estimate. În plus tarifele la apă şi canal au fost majorate”, plusează autorul  şi ne propune să medităm asupra ofertei făcute de SC Recea Srl. Ciudat este că pe atunci un asemenea contor costa 120 de lei, cu manoperă cu tot, şi mai promoţional decât acum, şi promitea o funcţionare fără verificări metrologice pe o durată de 10 ani!

Dacă pe atunci plata se putea face şi în rate egale pe parcursul a 5-10 luni, „în funcţie de posibilităţile fiecărui proprietar”, de data asta plata se face pe loc, la nenea instalatorul!

Că înştiinţarea este redactată într-un stil ce-mi aduce aminte de epoca răposatului, nu poate fi decât cireaşa de pe tort. Să asigurăm accesul delegatului în apartament, că de nu , vom fi taxaţi la pauşal-aşa au hotărât cândva stimabilii din Consiliul Local, iar dacă va trebui să facă două drumuri domnul delegat, vom plăti şi o taxă suplimentară!

Ca să încheiem totuşi într-o notă de voioşie pionerească, un post scriptum cu majuscule ne mângâie pe creştet: noutatea promovată în  cartierul nostru ne va permite să nu-l mai aşteptăm acasă pe domnul delegat, ca să ne tulbure intimitatea” . Contorul de acum încolo va fi citit de la distanţă! Nu trebuie decât să acceptăm oferta!

(Publicat în PUNCTUL )