Etichete

, ,


Cu mulți-mulți  ani în urmă, trecând prin oraș, am găsit o carte, uitată pe bordura ce înconjura spațiul verde de la poalele dealului pe care tronează cetatea medievală. Persoana surprinsă de ploaia ce venise pe neașteptate o fi luat-o la fugă, căutând un adăpost, scăpând cartea pe jos, ori pur și simplu uitând-o pe bordura unde se așezase să se odihnească.

Fiind vorba de o carte, n-o puteam lăsa în ploaie, așa că am ridicat-o cu precauție ( cu gândul că va trebui dezinfectată totuși, neștiind cum a ajuns și de la cine a ajuns pe drum.) Acasă am văzut că era o carte de filatelie. I-am confecționat o învelitoare și am păstrat-o ani de- a rândul printre cărțile mele din bibliotecă.

Într-o zi, răsfoind-o în căutarea unor răspunsuri la niște întrebări despre timbre, am găsit o poză munisculă, printre pagini, atât de bine prinsă acolo încât a scăpat și acțiunii de dezinfecție la care a fost supusă cu ani în urmă cartea.

Astfel am ajuns la 20180128_160237.jpgîntrebarea: a cui a fost cartea? A persoanei din poză sau a prietenului persoanei? This is the question!