Etichete

, , ,


S-a întâmplat de câteva ori, ca trecând pe lângă containerele albe de la colțul străzii să văd staționând aparent fără motiv câte un tânăr cu chipul măsliniu. Stătea cu spatele la containere și aștepta. Alteori era chiar un grup de fete și băieți care își făceau de lucru prin zonă, luând pe loc repaos când trecea lumea pe acolo. Apoi s-a întâmplat să văd cu ce se ocupau!

20180130_112748

Banca pe care m-am așezat pe troturaul opus containerelor era ascunsă după un microbuz parcat regulamentar. Ei nu mă băgau de seamă, dar eu îi vedeam stupefiată ce făceau!

Cel mai mic din grup, care putea să fie și o fată mai subțirică, era săltat până la deschizătura prin care se băgau hainele și pantofii pentru ”caritas” în container, după care se închidea portița la loc, de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. Cel de afară stătea de șase, cel din containerul mai mic decât un șifonier, alegea din conținut. Când nu mai avea aer, sau avea destule haine adunate, cel de afară îi deschidea breșa și prelua ”prada”, ajutându-l și pe intrus să iasă afară. Ascunși după containere sortau prada, sau plecau cu plasele pline, luându-le pe toate la nimereală.

20180130_115731.jpg

S-a mai întâmplat să fie anunțată Poliția Locală ca să vină echipa de intervenție ca să-i hâșâie de acolo. Cei de lângă container au fugit care încotro au apucat, cel din container fiind eliberat abia după plecarea polițiștilor!

Vara se mai întâmpla ca pe lângă bănci, aruncate prin spațiul verde pe unde își sorteau prada din containere, să atârne câteva  obiecte vestimentare. O priveliște dezolantă: costume de baie, sutiene, bluze sau pungi de plastic burdușite cu haine refuzate la export!

Acesta o fi fost motivul, sau pur și simplu au vrut să eliberze colțul de stradă crescând vizibilitatea pentru șoferi, cert este că marți a venit un camion cu macara și cât ai zice pește, pe locul celor trei containere doar ceva mizerie a ma rămas!

Surpriză de sfârșit de ianuarie?