Etichete

,


03d7783dca257db.jpgPe siteul furnizoului de apă potabilă și menajerăam găsit explicații despre tot ce se referă la apă, canalizare și plata serviciilor de la Aquaserv.

Cantitatea de apă consumată se măsoară cu apometru sau contor, montat pe branșament, în căminul de branșament. Sau în apartament, sub chiuveta din baie și din bucătărie.

În funcţie de metoda de afişare a cantităţii de apă măsurate, contoarele de apă pot fi cu citire directă sau cu citire la distanţă.

Citirea directă e la mintea cocoșului.  Mai complicată e cea de la distanță. Aceste contoare au o precizie superioară, respectiv R800.(dacă am ști ce înseamnă.)

 

Nu am de gând să despic firul în patru, doar atât vă întreb: oare cum se poate citi contorul de la distanță ca să dea consum ”estimativ”, la fel de estimativ ca și un contor citit direct de proprietar, afișat la ușa apartamentului și semnat de reprezentantul firmei de la care am achiziționat contorul? Cum poate fi ”estimativ” consumul contorizat într-un fel sau altul, de pe o scară întreagă? Grea întrebare!


Citez de pe site:
”În concluzie, se poate afirma că aparatele de măsură montate în apartamente au doar rolul de repartitoare orientative de consum pentru obiecte sanitare şi nu sunt un indicator exact al consumului pe apartament şi ca urmare nu pot sta la baza decontărilor economice dintre utilizatori şi furnizorul de servicii.” Bine că le-am achiziționat cu bani frumoși, le verificăm periodic , tot contra cost și plătim cât ni se cere, c-așa -i în tenis!