Etichete

, , , ,


thumbnail.jpgDa, este Ziua Apei. Și ca să o marcăm cum se cuvine -expresie consacrată în presa postdecembristă- iată câteva detalii despre apa noastră cea de toate zilele.

Compania Aquaserv cea care ne aduce apa în case – cel puțin prin părțile noastre la 310 mii de oameni, știe că deși 3/4 din din Terra e acoperită de apă, doar 3% e apă dulce!

Lipsa apei potabile e proverbială în unele zone din Africa, dar ați fi crezut că până și în bătrâna Europa 41 de milioane de oameni suferă de lipsa apei potabile?

Și tot în Europa noastră peste 85 de milioane de oameni nu au acces la canalizare! Aquaserv însă administrează 934 de km de canalizare!

Dacă 80% din apele reziduale ale lumii sunt deversate în râuri și oceane fără să fie tratate în prealabil, Aquaserv administrează 10 stații de epurare a apelor uzate!

Și dacă am zis atâtea, să mai adaug că unul dintre primele bazine de acumulare construit în anii 1908-1909 în Tîrgu Mureș se află în aceeași curte cu una dintre primele stații de pompare pentru apa potabilă, pe strada Verii nr.44, unde cei care sunt curioși de istoria apei, pot vizita una dintre puținele astfel de amenajări din lume, cum este Casa Apei.