Etichete

,


Atâtea motociclete la un loc n-am văzut niciodată! Imitând bătrânii intervievați  de reporterii tv în cazul unor inundații, grindină sau ceva ieșit din comun: ”Eu am ….nu știu câte zeci de ani, dar la etatea mea așa ceva încă n-am văzut!” Apoi, nici eu! Minute în șir treceau coloane de motocicliști pe bulevardul nostru, oprind circulația și cu zgomotul specific urmăriți de curioși ca un râu curgeau spre bulevardul ce duce în centrul urbei. Prima data a trecut prin spatele blocului un ATV și mi-am adus aminte de unul care tot așa mândru și fără cască de protecție trecea odată și la fel de mândru s-a răsturnat în prima curbă. Am meditat un pic asupra motocicletei cu patru roți, cât de puțină stabilitate are, parcă zboară pe drum și ce periculos trebuie să fie în caz de răsturnare…apoi am trecut la ale mele. Și atunci a început huruitul motoarelor și sirenele mașinii de poliție. Și un zgomot abia perceptibil: mi-a căzut fisa, e Maris Fest!

Asta cu fisa probabil mai tinerii mei cititori nu vor înțelege, la smartphone nu cade fisa! Pe telefonul public în schimb nu puteai vorbi până ce nu cădea fisa: de 25 de bani, apoi de 1 leu, apoi de 3 lei. De aici provine expresia a înțelege ceva adică să-ți cadă fisa!

Maris Fest este o manifestare de promovare a muzicii rock cu ceea ce se potrivește cel mai bine, adică cu motocicleta. Ajuns la cea de a IV-a ediție, Maris Fest se desfășoară la Herghelie, da, strada Insulei în Tîrgu Mureș, în acest sfârșit de săptămână. Maris Fest, Alternative September Rock‘ este organizat de Primăria Municipiului Tîrgu Mureş în colaborare cu cluburile şi asociaţiile moto locale Legio Maris RC, AULD CUT MC, parteneri principali fiind Azomureş şi Moto TGM.

‘Anul acesta avem onoarea de a vă prezenta un line-up de primă clasă, construit şi după feedback-ul pe care l-am primit de la public în ediţiile din anii trecuţi. Vor fi cu noi Dave Evans (primul solist al trupei AC/DC) şi bateristul Mike Terrana, care vor urca pe scenă cu The ROCK. Proiectul The ROCK a fost fondat în 2012 şi îşi propune să aducă publicului soundul, spiritul şi atitudinea rock’n roll autentică ale legendarei trupe australiene AC/DC‘, potrivit  organizatorilor.

Trupa Nazareth va aduce spiritul hard rock ‘direct din Scoţia’,( vă amintiți de balada ‘Love Hurts’). iar trupa ungară Karthargo va readuce la Tîrgu Mureş spiritul rock al anilor 80,  primul lor album, lansat în 1981, a fost vândut în 178.000 de exemplare.

Vor mai concerta Dirty Shirt, considerată una dintre cele mai originale apariţii pe scena rockului românesc, Hara, alături de Dan Bittman, şi de Dan Teodorescu,  Ovidiu Ioncu ‘Kempes’, Dusty Ride, Ozone Mama din Ungaria, Relative – o trupă rap metal/hardcore punk din Cluj-Napoca, Krypton, Hangover, Trupa Ex Animus, Trooper.Rock School din Târgu Mureş…

Vor mai fi concursuri hazlii precum bărbieritul balonului, concurs de băut bere, de mers încet cu motocicleta şi burn out, paintball, tir cu arcul, concurs de scos micii din muştar şi altele.

În timp ce tastez, câte un rătăcit cu motocicleta mai trece în mare viteză, încercând să nu piardă evenimentul!