Etichete

, , , , ,


nonsenseImpresionantă desfăşurare de argumente pe siteul Asociaţiei de Proprietari nr. 136 din Tîrgu Mureş. Dacă nu am fi în perioada alegerilor prezidenţiale aş putea chiar să felicit străduinţa economistului M.I.de a ne ajuta în problema consumului de apă!

Din capul locului trebuie să menţionez că nu consider oportună şedinţa propusă pentru sfârşitul lunii, şedinţă la care să participe câte un delegat din cele 30 de blocuri aflate în administrarea asociaţiei. Intenţia e bună, dar ineficace! Să facem o recapitulare a spinoasei probleme.

Ce îl doare pe consumatorul onest de apă, cu taxele la zi? Simplu:  Suprataxarea.

Avem un furnizor, Aquaserv, care a montat un contor central şi ne facturează cantitatea de apă intrată la cele 15 apartamente în bloc. Avem 15 apartamente cu câte 2 contoare de apă, mult lăudate la vremea respectivă, când le-am cumpărat cu bani „grei” de la o altă firmă, în speţă Recea, care ne asigură verificarea periodică, întâmplător sau nu, contra cost, şi citirea lunară a contoarelor, deasemenea.

Minunea se repetă lună de lună: Aquaserv citeşte şi facturează mai mulţi metri cub de apă decât înregistrează contoarele din cele 15 apartamente la un loc!

Propunerea Asociaţiei ca pe banii noştri, să schimbăm instalaţiile, să montăm contoarele de apă în pivniţă, ca să fie eliminată orice dubiu de măsluire şi să fie asigurată citirea lor lunară. Dincolo de faptul că mi se pare de a dreptul jignitor să nu beneficiez de prezumpţia de nevinovăţie, să fiu pusă la cheltuieli inutile, care nu-mi garantează decât că „diferenţele vor scădea, poate chiar vor dispărea cu totul”!

În loc de atâta deranj, nu ar fi mai simplu să fie obligată firma Recea să monteze contoare mai precise, pe care să le verifice periodic? Reprezentanta firmei să vină în ziua anunţată, la ora programată şi să citească acele contoare, ca să nu mai avem surpriza unor contoare necitite de 14 luni! Dacă Aquaserv are contor de încredere, dacă Recea are contoare de încredere, dacă proprietarii permit citirea contoarelor, e imposibil să nu ajungem la numitor comun! La gaz de ce se poate? La curent de ce? Numai la apă e imposibil?

Cât despre montarea contoarelor în pivniţă, imaginaţi-vă ce costuri, ce deranj,  câtă muncă şi ce aiureală! Fiecare apartament are 2 contoare, la distanţă respectabilă între ele. Unde să bagi 30 de ţevi? De ce să plătesc eu ţevi de 3 etaje ca în cele din urmă diferenţele să nu dispară? Cum v-aţi gândit, pe unde să treacă ţevile? Facem şvaiţer din apartamente?

Nu vă mai obosiţi cu pregătirea dosarelor! E nonsense!

Am şi eu o propunere!nu plătim decât ce arată contoarele noastre din apartamente. Dacă nu se poate, le returnăm la Recea, să ne despăgubească cu 50% din preţul lor de cumpărare, iar factura de la Aquaserv să fie împărţită între locatari! La 15 apartamente. Sau după numărul de persoane. Dar asta numai după ce şi Aquaserv e verificată! Cine garantează că nu „trişează la cântar”?

Părerea mea!