Etichete

,


EONO firmă relativ recent înfiinţată, undeva în 2013, SC Servicii Energetice pentru Acasă -SEA Complet SA cu centru de servicii tehnice clienţi în judeţele  Mureş şi Harghita, şi-a trimis echipa de Revizii şi Verificări şi pe la imobilul nostru. Mai întâi a apărut un anunţ lipit pe geamul „termopan” al uşii de la intrare, apoi în ziua şi intervalul orar stabilit a apărut echipa.

Cel puţin ciudată e oferta dacă ne gândim că, în primul paragraf al anunţului ni se aduce  la cunoştinţă că potrivit legislaţiei în vigoare – Ordinul ANRE nr. 5 /2009, în calitate de consumator de gaze naturale, avem obligaţia de a asigura efectuarea verificărilor şi a reviziilor tehnice periodice , odată la 2, respectiv la cel mult 10 ani! În următorul paragraf se vorbeşte de o planificare în vederea „propunerii executării lucrărilor periodice de verificări la instalaţiile de gaze naturale”, propunere lansată cu ocazia vizitei planificate de SEA.

Ok, vine echipa cu propunerea şi consumatorul este obligat -acolo unde e cazul- să facă dovada că o firmă specializată tocmai a verificat coşurile de fum,  dovada  scrisă fiind emisă de mai puţin de 6 luni!

Tot consumatorul trebuie să facă dovada verificării tehnice periodice a aparatelor consumatoare de gaze naturale, adică centrale termice, gaizere, boilere, verificare efectuată de o firmă specializată.

Dacă la data anunţată consumatorul nu este disponibil, anunţul are adăugat scris de mână, două numere de telefon, pentru reprogramare_0742 464 285 Daniel şi 0752 325 904 Sandor.

Întrebare: ce verifică Sandor şi Daniel? Dovada verificărilor efectuate de firme specializate? Şi de ce costă verificarea asta 75 de lei (dacă am înţeles bine, că eu nu figuram pe lista lor!)

Ce legătură are E.On cu toate astea?

Ghici ghicitoarea mea!