Etichete

, ,


20180918_091031.jpgÎn urmă patru ani jumate, în primăvară, au apărut lucrătorii de la Serele orașului și au luat la rând pomii înfloriți de pe străduța noastră. Unul după altul cădeau la pământ, lăsând o priveliște dezolantă. Ce poate fi mai trist decât să vezi la pământ copaci sănătoși, plini de flori albe?

Apoi au dispărut peste noapte ca să cedeze locul unor cozi de mătură, despre care se spunea că vor fi tei, dar nu ne venea să credem.

Anii au trecut și într-adevăr  cozile de mătură și-au etalat frunzușurile în cele din urmă, schimbându-și culoarea după schimbarea anotimpurilor. Un copăcel nu știu cum reușea, mereu era plin de frunze, cele galbene parcă ieșeau de sub cele uscate ori se transformau, dar nimic nu-i putea perturba ritmul lui ciudat cu care își jongla frunzele.

Zilele trecute au venit niște lucrători și au tras benzi izolatoare pe marginea trotuarelor.Semn de rău augur. Apoi s-au apucat să schimbe bordurile pe trotuarul de pe partea opusă. Nu au terminat nici asfaltarea, nici schimbatul bordurilor și ca în ciudă, când au crezut că cei care lucrează de dimineață au plecat la lucru, cei care sunt de după-masă încă dorm, s-au apucat și …drujbăăăă!

Încercam să ghicesc ce se aude? Iarba a fost tăiată. Copaci nu prea mai sunt,. au fost ciuntiți azi primăvară. Și atunci??

Și atunci le-a venit rândul ”cozilor de mătură”! Au fost puși la pământ și urmele  lor măturate de parcă nici n-ar fi fost vreodată un pui de tei pe acolo!

Apoi a venit utilajul cu picamer și cupă și a spart asfaltul, a săpat spațiul verde…În weekendușl acesta nu s-a lucrat, că au lucrat sâmbăta trecută. Grămezile de pișcoturi  sau borduri? au sosit deja, așteaptă meseriașii. Experiența îmi zice că   se va desființa spațiul verde,lărgind astfel trotuarul încât să încapă o mașină, lăsând o fâșâie îngustă pentru pietoni.

De aici așa se vede. Vom vedea! Mai mult ca sigur va fi o nouă parcare stelară

20180919_175950.jpg