Etichete

, , , , ,


45060165_2107328909358030_6030487821385465856_n.jpgA mai fost atât de cald și frumos în noiembrie, cu mulți ani în urmă, când ne-am mutat de la casă la bloc. Un apartament superb, cu trei camere, cu geamurile spre soare, într-o zonă selectă din orașul vechi. După-masa cu geamurile larg deschise auzeam clopotul bisericii din cetate, bătând majestuos și îndelungat chemarea la slujbă. În diminețile de duminică concertul de clopote era întregit cu sunetul mai ascuțit al clopotelor  din strada mică, de la biserica de piatră.

Nu frecventam bisericile decât în scop turistic, așa că nu mi s-a părut de refuzat invitația fostului meu coleg de clasă de a urca în turnul bisericii de cetate. Să vezi orașul de la înălțimea aceea chiar nu era la îndemâna oricui, nici măcar a turiștilor! Noi ne-am furișat însă și am urcat treptele făcute de Bodor Péter, vestitul meseriaș secui, cel care făcuse și fântâna muzicală. Aceasta se afla în Piața Trandafirilor, cam pe unde e Avram Iancu acum călare!

Într-o postare de pe pagina de socializare am găsit o imagine realizată de Árpád Plugor‎ și mi-am amintit de excursia mea în turnul înalt de 66 de metri…obiective-turistice-targu-mures-vizitat-19.jpg