Etichete

, , ,


DSCN0927.JPGDuminică. Dangătul clopotelor de la răscruce de biserici n-a reușit decât să-mi amintească: azi e dumincă, somn de voie! Da, da. Echipa de ”colindători de serviciu” se apropia deja prin învăluire, de undeva de departe. Mai întâi auzeam ca prin vis niște bubuituri, ce veneau de sub perne cumva, devenind tot mai puternice, apoi nu mai era niciun dubiu. Nu visam.

DSCN0928.JPG Zgomoteca ambulantă se apropia tot mai tare, așa că m-am dus la geam să văd ce se întâmplă. Niște arătări ciudate tocmai își făceau apariția pe la colțul străzii. Două căpițe de fân legate cu bentițe mov și clopoței se scuturau spasmatic. Zici că Les gillets jaunes de Paris au aterizat pe strada mea! O ceată multicoloră ce n-ar putea trece neobservată nici dacă s-ar deplasa pe vârful picioarelor și cu degetul pe buze! Dar cine vorbește de plimbare silențioasă! Cei doi ascunși sub căpițele de fân cu clopoței țopăie ca niște capre turbate, alți doi bat isteric niște tobe, responsabilul cu cheta cară plasa cu donații din care în pauză scot flaconașul pe care -l trec apoi din mână-n mână. Adică de la gură la gură.

Ce caută stimabilii, cine sunt, de unde vin și ce  vor  să transmită? Pe 23 decembrie? Cu ce ocazie scandalul? Colindă? Nu.  E căprița  țac-țac-țac? Nu. E ursu? Nu. E periculos printre blocuri  cu blana de urs! Nu cântă, nu urează, nu tu veste minunată! Ce e? Cerșetorie agresivă. Nu au nicio lege. Trec strada pe unde vor, se bagă printre mașini… Artă sau tradiție prost înțeleasă? Nici una nici alta! E tulburarea liniștii publice!