Etichete

, , , ,


o_buszok_siletina_06_hv.jpgCine s-ar fi gândit că după moda perucilor din curtea Regelui Soare în zilele noastre moda nu se va opri la genele false. Că vor urma țâțe cât pepenii din piață, buze cât ciocul de rață, chirurg – parcagiu, dentist – zidar, și ca să nu lungesc povestea, știrile false!

Astea sunt mai tari decât toate celelalte la un loc, pentru că până se desumflă, unii sunt în stare să se încaiere. În cel mai bun caz, doar virtual, dar pentru că violența naște violență, de la o bătălie a tastelor, se poate ajunge la kickboxing, de pildă.

O știre recentă anunța participarea unor oaspeți de rang înalt din țara vecină la slujba oficiată de papa Francisc, la Șumuleu Ciuc. Că vor veni sute de mii de pelerini, foarte mulți de peste tot din lume, e adevărat, dar partea din știre care a încins spiritele e de un fals grosolan. Odată lansată, dezinformarea prinde viață. Nu repet aberația, e destul să ne amintim de consecințele dezinformării: strângerea de semnături, petiții, amenințări și solicitarea ca să se interzică vizita papei în România. Micile supărări între taberele pro și contra – vizită istorică a celui mai înalt reprezentant al Statului Vatican nu au însemnat decât sarea și piperul disputei.

O știre reală anunță dezinfectarea mijloacelor de transport din oraș, ceea ce nu e rău, mai ales în perioada epidemiei de gripă. Cârcotașii comentază: să nu fie doar odată, la începerea semestrului doi, că zilnic călătoresc zeci de mii de mureșeni cu autobuze, elevi și adulți, și e mare riscul de îmbolnăvire.

O știre incredibilă, relatează despre invitația primită de un jurnalist de la msnews.ro de a se prezenta la Poliție pentru a da socoteală în fața organului despre articolele sale prin care ”a încălcat normele de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice”. Pentru că potrivit Legii 61/1991 în caz de neprezentare la Poliție ar fi avut de suportat consecințele, părțile au convenit asupra unei alte zile decât cea de pe invitație, teleportarea în trecut nefiind încă posibilă.

Și încă o știre bună: spitalele de stat sunt evaluate potrivit dotărilor, calitatea actului medical, numărul de personal, etc..în cinci categorii. Cea mai slabă e categoria a 5-a, cea mai bună e categoria 1. În România sunt 461 de spitale de stat dintre care doar șapte sunt de categoria 1, printre care și Spitalul Clinic Județean de Urgențe Tîrgu Mureș! Alte două sunt în capitală, iar câte unul în județele Cluj, Timiș, Constanța și Iași, aflăm de pe un site de încredere.