Etichete

, , , ,


111-39-660x330.jpgȘedința de Consiliu Local Tîrgu Mureș din 31 ianuarie 2019 nu a rămas fără ecou. Faptul că pe ultima sută de metri  un punct suplimentar a fost introdus pe ordinea de zi în regim de urgență pe care consilierii PNL l-au votat ignorind consultarea cu membri Biroului Politic, a dus la propunerea de excludere din partid a celor 4 din 6 consilieri. Doar 4 din 6 pentru că dr. Theodora Benedek a lipsit de la ședință, fiind plecată într-o delegaţie de lucru la Bruxelles, iar despre soarta lui Dumitru Pavel, membru în Biroul Politic Județean ca președinte interimar al organizației pensionarilor din PNL Mureș, va decide eșalonul superior. Consiliul Director al Partidului va pune în discuție excluderea sa în 7 martie.

Ce au votat consilierii

”Ignorând deciziile stabilite împreună cu membrii Biroului Politic, consilierii locali ai PNL au votat, (…) “aprobarea contractării și garantării cu venituri proprii a unei finanțări rambursabile interne/externe, în valoare de maxim 89.835.883,80 lei”.

Votul consilierilor locali ai PNL a fost dat contrar celor stabilite împreună cu Biroul Politic Local, de solicitare a amânării de pe ordinea de zi a proiectelor introduse în regim de urgență, în cazul lipsei justificării urgenței. S-au încălcat astfel prevederile Codului Etic și ale Statutului PNL”, se menţionează în comunicat.

Se așteaptă reacția prefectului

PNL Tîrgu Mureș, pe 14 februarie, i-a pus în vedere într-un comunicat adresat  prefectului județului Mureș, Mircea Dușa că are obligația de a emite ordinul de încetare a mandatelor consilierilor locali municipali excluși din partid.

Amenințare cu plângere penală

Vasile Miculi, Dumitru Matei, Radu Todoran și Călin Moldovan, cei patru ”excluși” îl amenință pe Molnar Ervin (foto), președintele interimar al PNL Tîrgu Mureş, cu plângere penală.