Etichete

, , , , ,


Demeny Peter.jpgÎn cadrul proiectului ”Scriitori la școală”desfășurat de Asociația Podium, printr-o cofinanțare din partea Administrației Fondului Cultural Național (AFCN), cu sprijinul companiei Reea, sponsor „hardcover” al proiectului și al jurnalistei Ligia Voro, sponsor „paperback”, joi, 21 februarie, de la ora 10.00 Demény Péter va susține trei ore de literatură contemporană. Elevii din trei clase de liceu ale doamnei profesoare Brandner Judit Emőke se vor întâlni cu Demény Péter,  născut la 24 iulie 1972 la Cluj.

Absolvent al  Liceului Teoretic „Brassai Sámuel” în 1990, al Facultății de Litere a Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, secția maghiară-română, Demény Péter  este redactor la revista literară Látó din Tîrgu Mureș și profesor la Universitatea Babeș-Bolyai. Scrie în limbile maghiară și română, a tradus în maghiară opere semnate de Ștefan Bănulescu, Traian Ștef, Daniel Bănulescu și Filip Florian. Scrie pe două bloguri, unul pe adevarul.ro, iar celălalt pe wordpress. A scris două cărți în română, a doua fiind un volum care cuprinde dialoguri cu profesorul clujean, Doru Pop („Pălăvrăgeala vagabonzilor”, Editura Charmides, 2017). De asemenea, este membru al ICR (Institutul Cultural Român).

Proiect pentru 10 scriitori și 6 licee

În perioada februarie – mai, zece scriitori se vor întâlni cu elevi din șase licee din Tîrgu Mureș. Poeta Gabriela Feceoru a deschis seria întâlnirilor în 13 februarie, la Colegiul Național Pedagogic „Mihai Eminescu”, iar cel de al doilea este Demény Péter, la Liceul Teologic Romano-Catolic „Rákóczi Ferenc”. Au acceptat invitația Asociației Podium:  Tudor Ganea, Márton Evelin, Elise Wilk, Kali Ágnes, Vida Gábor, Alex Văsieș, Marin Mălaicu-Hondrari și László Noémi.