Nu a fost iarna prea aspră, aproape că nici n-a nins, dar tot nu era vreme de plajă, asta-i cert. Nucul golaș de sub geam își mai scutura din când în când câte o nucă uscată, ce ateriza apoi cu un zgomot pe acoperișul de plastic al copertinei, oferind ba o masă copioasă, ba motiv de ceartă ciorilor. Deodată am descoperit niște păsărele minuscule, colorate, absolut elegant îmbrăcate cu vestă neagră și cămasă galbenă…Aveau o viteză de zbor și executau un trilulilu voios, după un program parcă dinainte stabilit.

Miloasă din fire, am luat un plastic de 5 l pe care l-am transformat în ”garsonieră” cu coperiș la intrare pentru păsări! Am alimentat ”garsoniera” cu semințe, cu făină de mălai…și mă bucuram văzând cum vin și ciugulesc câte șase deodată. Apoi au venit și vrăbiile, nu știu de unde au apărut, a fost o agitație și o bună dispoziție…

Apoi…au dispărut odată cu încălzirea vremii. Am aruncat ”garsonierea, am săpat jardiniera, am plantat arpagic și așteptam să răsară ceapa verde!

Vremea capricioasă, noaptea-i rece, ziua-i cald, ba mai bate și vântul puternic…nimic n-a răsărit.

Ba…au apărut la început doi porumbei cu gâtul multicolor, strălucitor, cum n-am mai văzut. Se plimbau alene pe marginea jardinierei, examinau totul, întorcându-și capetele la 360 de grade! La început a fost distractiv să le studiez …dar azi când am deschis fereastra…ornată de sus până jos, pervazul deasemenea, cu un strat gros ce trăda meniul în preponderență vegetală…mi-a pierit pe loc pofta de ornitologie!

Nu-i ușor de curățat găinațul de pe pervaz, de pe geam se duc urmele mai ușor, o jumătate de doză de soluție de curățat geam a fost de ajuns…de pe pervaz însă…recunosc că e grețos și n-aș vrea să mai repet experiența de azi. Am confecționat o sperietoare de ciori-ca să stea de pază când eu lipsesc…

Sunt curioasă , își vor muta reședința de la balconul meu sau …