Văzând imaginile apocaliptice prezentate cu insistență la posturile tv, simpaticele animăluțe care cer apă cu gesturi înduioșătoare…am căutat harta și am studiat un pic continentul – țară, Australia.

A 6-a țară după mărime, a 5-a după venitul pe cap de locuitor, a 12-a economie a lumii, ocupanta locului 13 din punct de vedere militar, Australia cuprinde 6 state, (Commonwealth-ul australiam din 1 ianurie 1909), având democrație federală parlamentară. 3/4 din suprafața țării nu e locuită, cei 23 de milioane de cetățeni locuind în mediul urban mai ales. Australia e singurul continent unde nu sunt vulcani, nu sunt râuri mari, iar cel mai înalt vârf de munte (Kosciusko) are doar 2228m, jumătate din Mont Blanc. Orașele mari sunt Canberra ( capitala), Sidney, Melbourne, Adelaide, Perth (capitale ale statelor componente), dar și celelalte așezări omenești se aflăp cel mult la 1000km de coastă.Pe 19 mii de km de coastă sunt puține golfuri, 2/3 din teritoriul țării e arid, semiarid cu mult deșert. Iarna începe în iunie, iar vara în jurul Crăciunului de la noi, în decembrie.

Apoi am citit mesajul acesta:

,, Dragi prieteni români buni si grijulii!
Vreau sa va multumesc din suflet pentru toate mesajele private primite de sarbatori si in special mesajele private legate de situatia actuala din Australia! Va asigur ca sunt bine sanatos impreuna cu toata familia! Din fericire focul este la o distanta destul de mare de zona unde locuiesc!
Acum as vrea sa va relatez adevarul sau mai bine spus, cum vad eu situatia, despre ce este aici;

 1. Focurile pe timp de vara fac parte din normalitatea Australiana! Sunt de 24 de ani aici si nu-mi aduc aminte sa fii fost o vara fara focuri! Casele sunt asigurate, iar daca ai sansa sa vina focul pe proprietatea ta, te sui frumusel in masina si fugi din calea lui, mergi la prieteni, rude etc. Firmele care ai asigurata proprietatea, iti face casa la loc si te despagubeste in cazul pierderilor de bunuri, deci, asa lucreaza in Australia. Natura se reface foarte repede, dupa cateva luni, nici nu mai vezi pe unde a fost focul, pentru ca practic, arde doar iarba si frunzele copacilor care contin alcool, arborele in sine nu arde, ba chiar se regenereaza, emanand si mai mult oxigen! Expunerea mediatica, face sa para ca o „apocalipsa”, dar in realitate asa trebuie sa fie si repet, daca vine spre tine, lasi tot si fugi, pentru ca inca nu sa inventat vreo tehnologie sa se puna cu Mama Natura, omul devine neputincios in fata naturii si asa trebuie sa fie.
 2. S-a vehiculat in media, ca au murit peste 500 milioane de animale!! Sincer eu sunt sceptic la acest numar, nu cred ca cineva in flacarile alea a stat sa numere animalele arse! Ca arata rau in poze, este clar ca iti rupe inima cand vezi pozele…! Grav este ca in fiecare zii mor mii de Kanguri, ursuleti Koala, vulpi si tot felul de animale pe autostrazile din Australia, lovite de tiruri sau masini si nu se vede, pe alea nu le mai numara nimeni!
 3. Mai rau este ca sunt victime umane dar si aici se poate discuta, de regula cei care au murit sunt cei care nu au vrut sa plece, crezand ca pot tine piept naturii…practic au fost avertizati, Dumnezeu sa-i ierte!
  Este extrem de dureros dar asa este in Australia, riscuri exista peste tot in lume, inundatii, focuri, vulcani, thunami, cutremure sau atacuri teroriste si razboaie.
  Australia este o tara bogata si nu cred, ca are nevoie de vreun ajutor, asa ca nu picati in cursele creeate pe internet sa faceti donatii, pierdeti banii pentru ca sunt destui sacalii care se folosesc de astfel de situatii pentru un profit.
  Va rog sa nu mai postati poze cu cerbi care au cornele in flacari, in Australia nu exista astfel de cerbi, deci sunt poze facute sa pare ca o adevarata Apocalipsa! 🙂 ! Stati linistiti ca o sa vine si Apocalipsa, iar ce se intampla acum in Australia, e departe de a se numi „Apocalipsa”. Media impreuna cu cei fara credinta, vor sa va tina intr-o stare de frica si de stres. NU arde Australia, ard padurile din parcul national in zona Adelaide, adica in Statul Australia de Sud, ard padurile din parcul national din Statul Victoria, adica Sud Est, mai mult spre Est, ca aici stau si eu iar focul este la 150km de mine si ard padurile din parcul national de la granita statului Victoria si statului New South Wales! NU arde Melbourne, NU arde Adelaide, Nu arde Sydney ca si orase, sunt focuri de vegetatie! In Nord nu arde, in West nu arde, in Nord Est nu arde, asa ca pozele care se plimba pe FB sunt minciuni.
  Cetatenii Australiei sunt optimisti si cel mai important, ne ajutam intre noi, fara limite…viata ne-a invatat asa.
  Repet; ce se intampla acum in Australia, se intampla in fiecare an pe timp de vara, iar daca anul asta e mai „altoit” focul, este pentru ca partidul ecologistilor, au dat o lege sa nu se mai dea foc controlat in anotimpul umed, doar asa se curata si se reface vegetatia! Au fost avertizati de repercusiuni si dupa cum vedeti s-a intamplat dezastrul. Daca vegetatia era arsa controlat, acum era mult mai usor de controlat focul….o sa-si ia pumni in cap la alegerile care urmeaza, asta sigur.
  Cam atat despre mine si Australia! Inca odata va multumesc din suflet pentru grija fata de mine si familia mea si la randul meu va doresc tuturor multa sanatate si numai bine, voua si familiilor voastre! Nu uitati sa fiti buni, iubitori si iertatori in fiecare zii, doar asa Dumnezeu ne apara de tot ce este rau si rugati-va si multumiti-i LUI pentru tot”
  Cu respect Daniel Andronescu.