Ca să mai schimb subiectul covidian, m-am gândit să comentez și eu imaginile de la cina cea de taină, de la guvern. Că se bea și se fumează într-un birou (după program sau în pauză) de ziua cuiva, e absolut normal. Cel care nu recunoaște, înseamnă că vrea să fie mai catolic decât papa!

Că în acest caz nu vorbim de o redacție de ziar, ci tocmai de cel care ne- a explicat ce și cum e cu prevenirea răspândirii virusului ucigaș…și asta e drept!

Ia să vedem cum ar analiza imaginile un detectiv particular!

Ard becurile, deci e seara, după program.

În prima imagine avem o masă solidă, octogonală,  5 personaje, un cot și un picior sub masă, mai încolo un pantof, și pe măsuța cu telefonul fix e un pahar cu tărie. De aici deducem că ar fi fost 8 persoane în jurul mesei. Imaginea pare să fie luată din partea celor trei care nu se văd, primul, cel de lângă măsuța cu telefonul fix are telefonul deschis , pus pe măsuță.  Cel  cu cotul pe masă  are telefonul pe masă.  Am fi tentați să credem că cel din mijloc a făcut poza, dar capul ministrului de externe fiind în prim plan, fotograful trebuie să fi fost aproape de acesta, al 9-lea personaj?

Mobilierul, tapițeria nu sunt identice cu cele din a doua  imagine!

Aici ușa e mai îngustă, se deschide spre interior, avem telefon fix, televizor, bibliotecă …

A doua imagine culorile sunt  mai vii, masa nu are picior cu bordură, nu are defecțiuni ca prima, cele 6 scaune au tapițeria de un gri deschis cu modele,  per total  pare o încăpere oficială, vezi stema și drapelul.

Poza putea să fie făcută de cineva al cărui scaun a rămas liber, în fata ușii. Persoana s-a ridicat de la masă, a venit lângă ministrul de externe, a făcut poza, de la înălțimea cotului, pe șustache, (o fi un geam pe …”partea nevăzută a lunii”), apoi s-a retras, să zicem, iar poza- din greșeală- a scăpat-o pe mess-ul cuiva!

Aici, Columbo cu trabucul împrumutat de la ministrul de externe părăsește salonul…

Apoi revine:

”Ziceți că ați plătit amenda?!”-întreabă, scărpinându-și tâmpla dreaptă…Mda (și pleacă).