Miercuri dimineața. Scurtă convorbire prin interfon. Frânturi de cuvinte se aud prin geamul deschis: ”…deratizare, da…acum”

După un scurt timp se aude un zgomot ciudat din casa scărilor și un miros ușor înțepător pătrunde în apartament, chiar și prin ușa închisă.

Deci asta era!

După plecarea mascatului înarmat cu bidonul pentru ”DERATIZARE ” pe spate, timp de 2 ore nu ar fi trebuit să se circule pe casa scărilor.

Din fericire substanța folosită de data asta a fost ceva mai light, așa că au scăpat cu bine și cei care nu știau că s-a făcut ”deratizarea”!

Șoarecii – dacă ar fi fost prin bloc – ar fi trebuit să inhaleze gazele și să – și dea obștescul sfârșit, după cum cere noua metodologie. Pentru că n-ar fi găsit tradiționalele plicuțe cu grăunțe otrăvite!

Locatarii surprinși de ”deratizare” doar au tușit discret, de teama ”coroanei”. Unii s-au mirat: păi nu acum au fost, recent?

Țânțarii și gândacii au fugit încă de tura trecută, când s-a mai făcut o astfel de ”deratizare!”

Întrebare: pentru că șoarecii nu poartă mască pot fi exterminați prin inhalarea unor substanțe iritante?

Sau au fost încurcate borcanele? Vreau să zic expresiile?

Deratizare: împotriva rozătoarelor (șobolani, șoareci)

Dezinsecție: împotriva țânțarilor și gândacilor…

Dezinfecție: împotriva bacteriilor, virusului… recipientul oferit prin grija autorităților locale, instalat la intrarea în bloc, tocmai s-a golit, așa că fiecare cetățean responsabil se dezinfectează din resurse proprii.

Un vecin mai hâtru a zis: nu contează cum se numește acțiunea, bine că au grijă de noi, să avem ce plăti!

Pentru Observații, Eu