S-a oprit în prag, cu teancul de hârtii sub braț, cu o geantă de scule și o tabletă în mână, luând poziția indecisă, intru sau nu intru?

Nenea de la gaz. A venit să facă verificarea tehnică a aragazului, că altceva nu avem pe gaz. Minune mare, de 10 ani nu ne-a vizitat nimeni, deși între timp s-a schimbat și furnizorul.

Cel vechi venea cu punctualitatea ceasului elvețian. Era de o severitate exemplară: aragazul să fie lângă geam, pe ușa bucătăriei 7 găurele de aerisire, de parcă aerisirea din construcție nu ar fi fost destulă. Instructaj de fiecare dată despre cum se verifică dacă vreun buton scapă gazul ( cu apă și spumă, în niciun caz cu chibritul! ).Nu-mi amintesc dacă se plătea sau nu verificarea, a fost demult.

Au trecut 10 ani și nimeni nu ne-a întrebat de sănătate, ba mai mult, dacă venea câte unul să verifice instalațiile de centrale de apartament, la noi refuzau să vină.

Și iată-l acum pe nea Georgică. Nea Costică. Sau nea…Gazu! Nu contează numele. L-am chemat înăuntru. Din clipa asta nea Gazu a preluat comanda. Ăsta scapă gaz! Ia vedeți și așeza aparatul care arăta niște valori ba pe robinet ba ni-l băga sub nas.

Dacă trebe-trebe! Contra unei sume modice, se oferă să ni-l schimbe. Întâmplător are un robinet nou-nouț jos în mașină! Ce noroc! Și lasă totul vraiște: geanta desfăcută în mijlocul bucătăriei, tableta și forumlarele pe masă…Asta după ce a încercat să convingă telefonic niște colege că ar trebui să facă factura pe numele consumatorului nu pe numele abonatului care…

Continuarea mâine!