Mereu m-am întrebat , cum se face că toate ideile de bună guvernare a urbei le vin pe ultima sută de metri candidaților la primărie? Atâtea soluții, propuneri, idei geniale noi sau preluate, chiar cu copy-paste de la foștii sau actualii adversari, stau de la o alegere la următoarea prin sertarele eligibililor! Chit că multe din ele vor rămâne promisiuni pentru generațiile viitoare, totuși, parcă îți dau o notă de speranță: poate că de data asta chiar se va face ceva, după modelul ”Speranța moare ultima!”

Și pentru că legenda spune că verdele e culoarea speranței, iată că urbea noastră e plină de speranță! De ceva vreme au apărut niște dungi late, de un verde ademenitor, pictate pe carosabil. Verdele dătător de speranță e un fel de fata morgana. Apare, dispare, vine de niciunde și pleacă spre nicăieri. Așa cum autostrăzile noastre sunt bucăți de drum aruncate de pe vârf de munte, la fel sunt și aceste dungi pictate. De fapt dungile acestea sunt piste pentru bicicliști. Pe partea dinspre trotuar ele încep de la bordură, pe partea dinspre carosabil au o margine albă, intermitentă, semn că se poate depăși, nu e linie continuă.

Pe un drum lat cum e bulevardul din imagine, cu patru benzi, e loc și pentru pista desenată, dar acolo unde e drumul mai strâmt, e o probă de îndemânare ca să te strecori fără să încurci circulația. Linia întreruptă de fapt vine în ajutorul autobuzelor care nu încap pe banda lor fără să nu treacă peste linia continuă ori să fure din pista de biciclete. Explicația părinților acestei mari realizări este că trebuie să avem grijă unii de alții, participanții în trafic.

De ce au fost pictate tocmai acum, dacă pistele pentru bicicliști se cer de ani de zile?Asta e întrebarea! Ori pentru că acum le-a venit rândul ori pentru că acum a apărut acest surplus de vopsea verde , cine știe de unde?

La fel au fost pictate cu alb, roșu aprins și cu galben trecerile acelea de pietoni, niște treceri supraînălțate, menite să oblige șoferii să încetinească! Vorba vine! Unii le folosesc pe post de trambulină!

O firmă agreată sau una care câștigă mereu licitațiile? Că are vopsea, asta e cert. Vara-toamna arată bine, cum se va comporta vopseaua sub gheață sau zăpadă, vom vedea!