Așa cum era de așteptat, după gripa aviară, pesta porcină, limba alabastră a vacii nebune, i-a venit rândul și speciei ierarhic suprioare să se pricopsească, de ce nu, cu noul virus cu o sută de fețe.

Dacă pe la alții a apărut spre finele anului trecut, de unde și denumirea -C-19, noi l-am sesizat abia în martie anul curent. De atunci au trecut 6 luni din care am petrecut două în case, ca de atunci să fim non stop în stare de alertă.

Așa cum ar fi fost normal, autoritățile ne-au promis măști de protecție și dezinfecante. Pentru că aveam de a face cu o pandemie, toată lumea voia măști, așa că ni s-a atras atenția că le vom achiziționa la suprapreț, că așa e în tenis, dar să nu comentăm apoi, că luăm de la cel care le dă mai repede, indiferent de preț. E vorba de viețile oamenilor.

Zis și făcut. Măștile sunt foarte importante. Fără mască nu poți intra în farmacie de pildă, ca să-ți cumperi o mască! Lunile au trecut prea repede, asta e!

Fără mască nu poți face cumpărături și așa mai departe, cunoașteți lista de restricții.

Dar, calmați-vă!

Măștile promise au sosit!

De acum veți putea face cumpărături, cu condiția să nu stați mai mult de 3 ore prin supermarket și prin locuri aglomerate în oraș, că atât rezistă masca! După care se aruncă! În cutie sunt 50 de măști. Calculați câte zile vă ajung dacă respectați indicațiile și nu le țineți la soare-spre dezinfectare de pildă?

Masca e de unică folosință, ne sterilă și persoanele care corespund criteriilor OUG 78/2020 din 9 până- n 25 septembrie , de luni până vineri, de la 9 la 17 pot intra în posesia cutiei cu măști pe baza copiei de buletin!

Câte persoane fără mască se vor prezenta la adresa dată pe invitația distribuită prin postă? Va fi înghesuială? Sau masca nu poate concura cu punga electorală?

Om trăi și om vedea!