Etichete

, , , , , ,


M-am plâns într-o zi unui prieten că, nu mai primesc scrisori, nici măcar facturi pentru că le plătesc online. Reclamele nu ajung la cutia de scrisori, din fericire, fiind depozitate ori pe la ușa de la intrare ori pe prima măsuță întâlnită pe scară.

Apoi a venit vremea campaniei și iată-mă cu o respectabilă colecție de materiale electorale! Îmi amintesc la începutul anilor 2000, o campanie însemna mană cerească pentru tipografia care-și deschidea aripile pe lângă ziarul de publicitate la care lucram. Bănuiesc că și în aceste vremuri grele, campania înseamnă o gură de aer pentru tipografii.

Ziar de 16 pagini, format A3, pagini color, 60.000 de exemplare, ghid A4, de 8 pagini, parțial color, nu se cunoaște tiparul și nici tirajul, flyer, color, foi veline, A6 dublu 2000 de exemplare, A4 , full color, față-verso, 35.000 de exemplare, A5 full color, 30.000 de exemplare, A3 săptămânal de 4 pagini cu un tiraj de 60.000 de exemplare, pliant A3 , față-verso color și bilingv, 50.000 de exemplare …și mai sunt 2 zile de campanie! Materiale comandate și tipărite pe banii de la partide sau din fonduri proprii și donații.

Atât de multe n-au mai fost niciodată, ce-i drept nici 13 candidați pe un loc, ca la filologie cândva!

Nici internetul nu duce lipsă de reclame! Printre știri, articole, pe oriunde ai naviga îți apare un zâmbet larg, deși nu face reclamă la vreo pastă de dinți, ci ne cere votul! Nu scapi nici pe you tube, câteva secunde de reclamă îți întrerupe videoclipul și acolo!

Dar eu ziceam, mai sus de print. N-a murit!