În mijlocul râului ce-i dă și numele județului meu, se află o insulă. Mai bine zis peninsulă, după ce brațul subțire al râului a secat și terenul s-a trezit lipit de comuna învecinată. Au urmat procese, a cui să fie, cui aparține, dar numele i-a rămas Insula Partidului. Locul misterios unde se ajungea cu bacul și reușeau numai cei care aveau nomenclaturiști ori pile și relații în familie. Locul era căutat în afară de peisajul de invidiat mai ales pentru restaurantul din insulă, unde găseai tot ce n-ai fi visat în oraș.

Vremurile s-au schimbat, locurile și oamenii deasemenea. De atunci, a fost amenajat un alt restaurant rafinat, elegant, exclusiv.

Zilele trecute am primit două filmulețe interesante. Peste apa întunecată și adâncă pe un cablu metalic un obiect ciudat se vede apropiindu-se pas cu pas dinspre insula Partidului spre malul dinspre oraș. În primul filmuleț nu se vede prea bine, dar în al doilea se vede și persoana care a călătorit cu acest mijloc de transport ciudat, cam greu de manevrat!

Expeditorul susține că o cunoaște din vedere pe femeia care locuiește pe insulă, din anii 80 încă. Îi dau crezare, deși dintr-o altă relatare am aflat că într-adevăr a locuit acolo o femeie rămasă singură, în căsuța din spatele restaurantului de pe vremuri, dar aceea era octogenară în urmă cu mulți ani! Trebuie să fi fost altcineva, mult mai forțoasă, mai tânără, ca să aibă curaj să stea călare pe o banchetă pe care o deplasa pe cablu cu puterea brațelor, tractându-se pas cu pas, peste apa neprietenoasă de sub ea!