În urmă cu 10 ani am primit de la Primăria noastră username și password pentru accesarea platformei http://www.ghiseul.ro
Recunosc că pe atunci a fost destul complicat să introduci toate datele cerute, și de pe cardul bancar și tot felul de măsuri de securitate, dar și așa mi s-a părut mult mai simplu decât statul la rând la fisc.
În ultimul timp a devenit chiar floare la ureche. Te loghezi, alegi ce vrei să plătești (impozitul pe clădire) integral sau *parțial și cu ajutorul cardului bancar ( număr card, nume posesor, valabilitate card, cifra de pe verso card, și…gata.
*Pot achita parțial obligațiile de plată?
Da, ghiseul.ro permite din punct de vedere tehnic acest lucru. Puteți să selectați câmpul cu suma din dreptul taxei și să modificați cuantumul iar în cazul în care nu doriți să achitați deloc o anumită taxă puteți să inserați 0 în câmpul suma din dreptul ei. Atentie! Există situații în care instituția beneficiară nu permite plata parțială. De asemenea în cazul în care există amenzi în debit plata care se efectuează pentru un anumit tip de impozit va stinge cu prioritate obligațiile de plată provenite din amenzi. Din această cauză o serie de primării nu permit plata parțială când există amenzi nechitate. Vă rugăm să contactați instituțiile publice respective pentru eventuale clarificări. Datele de contact ale instituţiei publice le puteţi accesa prin „click” pe denumirea instituţiei în Secţiunea Instituţii înrolate. În situația în care nu puteți contacta instituțiile publice respective, vă rugăm să contactați Serviciul Suport Ghişeul.ro prin mijloacele menţionate în Secţiunea Contact.
Ce pot plăti prin Ghişeul.ro?
Impozite şi taxe stabilite de instituţiile publice înrolate în sistem precum si amenzi contravenţionale cu deducerile aferente plăţii în 15 zile calendaristice.
Deasemenea pot fi efectuate plăţi aferente prestării oricărui serviciu public, inclusiv oricărui serviciu comunitar de utilitate publică, precum şi orice plăţi aflate în legătură, directă sau indirectă, cu prestarea respectivului serviciu public.
Cum îmi fac cont pentru a face plăți prin Ghișeul.ro?
Sunt doua metode prin care puteti obtine datele de logare pentru ghiseul.ro:
- Primăria unde aveți obligații de plată vă poate genera datele de logare în urma unei solicitarii făcute de dvs in acest sens. Puteti solitica date de acces (utilizator și parolă) de la instituția publică la care aveți obligații de plată, dacă instituţia este înregistrată în sistem şi este activă pentru plata cu autentificare. Datele de contact ale Instituţiei publice le puteţi accesa prin „click” pe denumirea instituţiei în Secţiunea Instituţii înrolate.
- Metoda online de obținere a datelor de logare. Accesati sectiunea “SOLICITĂ DATE DE ACCES” de pe prima pagina ghiseul.ro si parcurgeti etapele: “Verificare CNP”- “Validare card”- “Trimitere e-mail cu datele de logare”
* În cazul în care deţineţi bunuri mobile sau imobile în mai multe localităţi, oricare dintre acestea vă poate pune la dispoziţie datele de acces în Ghişeul.ro
* Odată eliberate datele de acces de către o instituţie publică nu mai puteţi apela la o altă instituţie publică pentru o nouă eliberare
Vă recomandăm:
1. Regeneraţi parola contului folosind varianta CNP/CUI din secţiunea Regenerare parolă. Sistemul vă va furniza automat noile date de acces la adresa de mail pe care aţi înregistrat-o iniţial în Sistem
2. Contactaţi Serviciul Suport Ghişeul.ro prin mijloacele specificate în Secţiunea Contact
Ce browser pot folosi pentru a realiza plăți prin Ghișeul.ro?
Orice browser uzual cu interfață grafică cu utilizatorul, ce rulează pe platforme desktop sau mobile poate fi utilizat pentru a realiza plăți prin Ghișeul.ro.
Cum pot intra în posesia datelor de autentificare pentru ghişeul.ro prin procedura online de obţinere a acestora?
Accesati sectiunea “SOLICITĂ DATE DE ACCES” de pe prima pagina ghiseul.ro si parcurgeti etapele: “Verificare CNP”- “Validare card”- “Trimitere e-mail cu datele de logare”
Sursa https://www.ghiseul.ro/ghiseul/public/credentiale
Răspuns lui eugen.b
a) Daca Primaria de care depindeti nu este logat la siteul Ghiseu.ro toata discutia se opreste aici.
b) Daca Primaria este legata la Ghiseul.ro discutia poate continua:
1) primul obstacol – daca nu ai telefon mobil (poate, de ex. degeaba ai un telefon fix), nu poti sa mergi mai departe (nu iti primesc Datele personale, ca sa trimiti Cererea de transmitere).
2) al doilea obstacol – trebuie sa ai un Cont Bancar, altfel nu poti sa intri in contul tau pe care sa-l deschizi la Ghiseu.ro (nu poti primi email salvator).
Obs.
– La intrebarea nr.5 din siteul ghiseu.ro scrie clar: <>
– Primăria unde ai obligații de plată poate genera datele de logare în urma unei solicitări făcute de tine în acest sens. Este important ca instituţia să fie înregistrată în sistem şi să fie activă pentru plata cu autentificare. Datele de contact ale primărie sunt disponibile în Secţiunea Instituţii înrolate, prin click pe denumirea instituţiei. Deci un alt obstacol (deplasarea si, poate asteptatul, la Primarie) daca te deplasati cu greutate, in caz ca Primaria ta nu este legata la acest site.
3) La intrebarea nr.7 se face trimiterea la <>
4) al treilea obstacol (optional) – daca consideri ca datele tale nu sunt protejate corect, trebuie sa muncesti mult pana sa-i covingi sa repare o greseala (sau mai multe) a celor care au facut acest site.
Concluzile mele, binenteles:
1) Cand totul este usor (a se citi: ai totul pe tava) si nu-ti pasa daca Datele tale personale ti le citeste si altcineva (a se citi: „hackers” – sper ca am scris corect) sau ca Statul (sau Furnizorii) iti blocheaza toate sursele de existenta (a se citi: cardul bancar, pensia, etc.) daca, tu sau un lucrator bancar (atunci cand i-ai dat Bancii sa-ti achite ea toate Datoriile tale) a(i) uitat sa achiti o datorie de numai 0,01 lei nu te iarta sau nu te amana (nici macar te aunta de greseala facuta), dar cand acestia (a se citi: Statul sau Furnizorii gresesc „in minus sau in plus” fata de tine nu este nimic, se corecteaza la incasarea a Taxei, Impozitul sau Factura urmatoare.
2) Site-ul Ghiseul.ro este folositor numai pentru anumiti oameni (cei cu bani, carora le prisosesc o suma din banii lor, pe care o transfera la un Depozit Bancar, altfel … utilitatea Cardului/Contului Bancar lor nu are rost). Pentru altii este un chin (a se citi: cei fara bani – care traiesc de la o chenzina la alta, sau dintr-o amarata de pensie). Acestia nu au nici calculator si nici un card bancar (daca ii primesc pe un card bancar – pentru ca asa iau pacalit cei ce le-au dat salariu/pensie) prefera sa-i scoata imediat pentru a cumpara cele necesare).
3) Amenzile pot fi platite FARA AUTENTIFICARE de catre oricine, dar Taxele si Impozitele numai dupa ce urmezi AUTENTIFICAREA (ca sa te prinda daca esti reu-platnic la Stat, cred – chiar daca esti inregistrat ca esti „Dator” in mod gresit de un functior neatent).
4) Ghiseul.ro nu afiseaza la Sectiunea LEGISLATIE (sau macar, in Manualul de utilizare pentru Contribuabili) Legile de baza a existentei (utilitatii) acestui site (Lg.nr.207-2015 – Codul de procedura fiscala si Lg.nr.227-2015 – Codul Fiscal). Acest site este transformat intrun simplu obiect birocratic, daca ai vreo problema trebuie sa apelezi la Primaria respectiva. Si cand se blocheaza Ghiseul.ro sau este „penetrat” acest site, ce ne facem atunci?! Ne ducem la Primarie! In afara de a folosi Contul Bancar (daca il ai si de a se folosi de banii tai de Banca respectiva) ca sa ai „usurinta” sa platesti niste „dari” Statului, nu vad!
5) Macar, daca afisa ce SCUTIRI iti ofera LEGEA (de ex. Codul Fiscal), ca sa poti diminua sau sa fi scutit total de „Datorii”, merita efortul ca ai intrat pe acest site. De ex. Cei care sunt posesorii unui Certificat de handicap (gradul grav sau accentuat) au SCUTIRE TOTALA de unele Taxe si Impozite, dar … trebuie sa afle de acest lucru de undeva (ca altfel, este foarte bine ascuns de cei care percep Taxele sau Impozitele – adica … chiar de cei de la Ghiseul.ro). Oare de ce?! Si se mai lauda ca este acest site este recunoscut de Guvernul Romaniei. Dar ce sa ceri unui site ce se subodoneaza unui Serviciu „Secret”. Parerea mea, binenteles!