În urmă cu 10 ani am primit de la Primăria noastră username și password pentru accesarea platformei http://www.ghiseul.ro

Recunosc că pe atunci a fost destul complicat să introduci toate datele cerute, și de pe cardul bancar și tot felul de măsuri de securitate, dar și așa mi s-a părut mult mai simplu decât statul la rând la fisc.

În ultimul timp a devenit chiar floare la ureche. Te loghezi, alegi ce vrei să plătești (impozitul pe clădire) integral sau *parțial și cu ajutorul cardului bancar ( număr card, nume posesor, valabilitate card, cifra de pe verso card, și…gata.

*Pot achita parțial obligațiile de plată?

Da, ghiseul.ro permite din punct de vedere tehnic acest lucru. Puteți să selectați câmpul cu suma din dreptul taxei și să modificați cuantumul iar în cazul în care nu doriți să achitați deloc o anumită taxă puteți să inserați 0 în câmpul suma din dreptul ei. Atentie! Există situații în care instituția beneficiară nu permite plata parțială. De asemenea în cazul în care există amenzi în debit plata care se efectuează pentru un anumit tip de impozit va stinge cu prioritate obligațiile de plată provenite din amenzi. Din această cauză o serie de primării nu permit plata parțială când există amenzi nechitate. Vă rugăm să contactați instituțiile publice respective pentru eventuale clarificări. Datele de contact ale instituţiei publice le puteţi accesa prin „click” pe denumirea instituţiei în Secţiunea Instituţii înrolate. În situația în care nu puteți contacta instituțiile publice respective, vă rugăm să contactați Serviciul Suport Ghişeul.ro prin mijloacele menţionate în Secţiunea Contact.

Ce pot plăti prin Ghişeul.ro?

Impozite şi taxe stabilite de instituţiile publice înrolate în sistem precum si amenzi contravenţionale cu deducerile aferente plăţii în 15 zile calendaristice.
Deasemenea pot fi efectuate plăţi aferente prestării oricărui serviciu public, inclusiv oricărui serviciu comunitar de utilitate publică, precum şi orice plăţi aflate în legătură, directă sau indirectă, cu prestarea respectivului serviciu public.

Cum îmi fac cont pentru a face plăți prin Ghișeul.ro?

Sunt doua metode prin care puteti obtine datele de logare pentru ghiseul.ro:

  1. Primăria unde aveți obligații de plată vă poate genera datele de logare în urma unei solicitarii făcute de dvs in acest sens. Puteti solitica date de acces (utilizator și parolă) de la instituția publică la care aveți obligații de plată, dacă instituţia este înregistrată în sistem şi este activă pentru plata cu autentificare. Datele de contact ale Instituţiei publice le puteţi accesa prin „click” pe denumirea instituţiei în Secţiunea Instituţii înrolate.
  2. Metoda online de obținere a datelor de logare. Accesati sectiunea “SOLICITĂ DATE DE ACCES” de pe prima pagina ghiseul.ro si parcurgeti etapele: “Verificare CNP”- “Validare card”- “Trimitere e-mail cu datele de logare”

* În cazul în care deţineţi bunuri mobile sau imobile în mai multe localităţi, oricare dintre acestea vă poate pune la dispoziţie datele de acces în Ghişeul.ro
* Odată eliberate datele de acces de către o instituţie publică nu mai puteţi apela la o altă instituţie publică pentru o nouă eliberare

Mi-am pierdut parola/Nu mai știu numele de utilizator. De unde pot obține informații privind schimbarea datelor de acces?

Vă recomandăm:
1. Regeneraţi parola contului folosind varianta CNP/CUI din secţiunea Regenerare parolă. Sistemul vă va furniza automat noile date de acces la adresa de mail pe care aţi înregistrat-o iniţial în Sistem
2. Contactaţi Serviciul Suport Ghişeul.ro prin mijloacele specificate în Secţiunea Contact

Ce browser pot folosi pentru a realiza plăți prin Ghișeul.ro?

Orice browser uzual cu interfață grafică cu utilizatorul, ce rulează pe platforme desktop sau mobile poate fi utilizat pentru a realiza plăți prin Ghișeul.ro.

Cum pot intra în posesia datelor de autentificare pentru ghişeul.ro prin procedura online de obţinere a acestora?

Accesati sectiunea “SOLICITĂ DATE DE ACCES” de pe prima pagina ghiseul.ro si parcurgeti etapele: “Verificare CNP”- “Validare card”- “Trimitere e-mail cu datele de logare”

Sursa https://www.ghiseul.ro/ghiseul/public/credentiale

Răspuns lui eugen.b