M-am gândit să fac o analiză a situației îmbolnăvirilor cu noul – deja vechi virus SARS-COV 2 în județul nostru. Potrivit informațiilor Direcției de Sănătate Publică (DSP) au fost confirmate încă 5 cazuri până -n 12 august. (al 24.033 -lea), dar niciun caz nu a fost reconfirmat.

Încă 3 pacienți s-au vindecat și au fost externați.( al 23.062 -lea).

Un pacient asimptomatic deasemenea a fost externat. (al 2.211-lea). Un asimptomatic este un pacient confirmat pozitiv, care după zece zile este declarat vindecat conform legislației în vigoare. O expresie foarte…expresivă, după părerea mea. Omul nu avea semne de infecție, a stat 10 zile internat după care a fost declarat vindecat și a putut părăsi spitalul. Fiind fără semne de boală, dacă nu ar fi fost testat și confirmat infectat, nu ar fi știut că e….bolnav. Asimptomaticii sunt în plus față de cei confirmați pozitivi și vizibil bolnavi.

Deasemenea, până ieri au fost externate 813 persoane. Despre aceste persoane DSP nu menționează cu ce ocazie au fost internate, au fost confirmate sau nu cu infecție, dar bănuiesc că au fost asimptomatice dacă au fost lăsate acasă la cerere.

La această dată în spitalele din județ avem internați 9 pacienți confirmați cu Covid-19. Ieri au fost 12 internați, dar așa cum am văzut mai sus, 3 s-au vindecat și s-au externat.

Azi avem 17 persoane internate cu suspiciune de infecție. Ieri au fost 19….

De la începutul pandemiei în județ 937 de persoane și-au pierdut viața. Din fericire n-au mai fost înregistrate decese de ceva vreme.

O persoană confirmată cu infecție este în izolare –, iar numărul celor carantinate la domiciliu a crescut cu 38 față de numărul persoanelor carantinate până ieri.

Incidența infectărilor în județ a ajuns la 0,05 la mia de locuitori.

În interior se poartă masca….

Media națională 0.13 la mia de locuitori

E bine de știut:

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 11 august, 619 sancțiuni contravenționale, în valoare de 143.650 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, a fost întocmit, ieri, un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800800165) la care pot fi sesizate ( anunțate, denunțate, raportate, transmise) încălcări ale normelor de protecție sanitară. 

Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.