Etichete

, , , , ,


Atestat documentar din 1230 orașul s-a extins, riscând să înglobeze și suburbiile în curând. Ca peste tot în lume și în Asserculis o problemă arzătoare la ordinea zilei rămâne transportul în comun.

Mai bine de o lună, concitadinii mei așteaptă un răspuns la sesizarea lor adresată viceprimarilor, Transportului Local, dar și unor consilieri locali. În adresa lor oficială aceștia au solicitat prelungirea traseului unui autobus.

Locuitorii dintr-un cartier prin care trece autobuzul 6 nu pot ajunge la locurile lor de muncă situate în celălalt capăt al orașului, decât cu două autobuze, cu două bilete plătite și timp pierdut în stațiile de autobuz. Ori luând taxiul.

Propunerea lor e simplă. Să se elimine bucla din traseul autobuzului 6 – pentru că trece printr-o zonă unde adesea circulă fără pasageri și porțiunea astfel obținută să se adauge la prelungirea traseului, ajungând astfel la Shopping City, Dedeman și Sapientia!

Părerea mea e că nu trebuie scoasă bucla, dar trebuie prelungit traseul! Doar să se audă că șasele nu mai trece pe acolo, că imediat vin cu reclamații locuitorii din zonă că au și ei dreptul la transportul în comun. În schimb nici angajații, nici clienții și nici studenții de la Sapientia nu pot fi vitregiți de același drept!

UPDATE: https://ceasulcetatii.ro/autobuzul/