Etichete

, , , , , ,


În urmă cu exact un an, am primit un storcător de fructe și legume, marca Philips. Atât de frumos și strălucitor era încât în prima seară n-am îndrăznit decât să-l scoatem din cutie și să ne uităm la el. Ca orice marfă pe care există o explicație tradusă dintr-o limbă străină, avea și aceasta un astfel de text. Că nu prea era așa cum ni se explica, asta e o altă poveste.

A doua zi am studiat mai atent storcătorul și am îndrăznit chiar să dibuim cum se desface. Părea atât de compact și cu brațe fragile încât ne-am purtat cu mănuși cu el!

De aici până la recordul de măcar un suc pe zi, n-a fost decât un pas. Adică prima încercare! După asta au urmat fel de fel de combinații și variațiuni pe aceeași temă. În fiecare dimineață, o tavă de fructe și legume, o poză cu ele înainte, după trecerea lor prin aparat, apoi împărțit în pahare, fără să omitem verdictul despre calitatea sucului. De obicei: dumnezeiesc! Deși de fiecare dată aveam impresia că ultimul a fost chiar nemaipomenit!

O astfel de postare-de obicei- este urmată de ”Rețeta, ne dai și nouă rețeta?”

Da, desigur! Chiar dacă nu mă întrebați, vă explic cum se face un suc dumnezeiesc!

Câteva mere decojite (2-3), 1/2 grapefruit ( sau întreg dacă e mai mic), 2-3 portocale, 1-1 mandarine sau clementine, 1 kiwi, ( o pară, căpșuni, afine, struguri), 1 – 2cm ghimbir decojit, 1/4 țelină rădăcină decojită, sau țelină cu frunze, câțiva morcovi, sfeclă roșie o bucățică, o fâșie de ardei gras, o roșie, castraveți decojiți- cel puțin 6, dar de cele mai multe ori 11 dintre cele de mai sus se trec prin aparatul zgomotos, în câteva secunde. Și e gata!

Se poate și mai simplu: doar mere și portocale. Sau mere și sfeclă roșie. Sau…ce aveți prin cămară, fructe și legume sau fructe congelate-pe lângă cele proaspete se pot amesteca și câteva congelate, dezghețate un pic, ca să fie sucul mai rece.

Ingredientele pot fi curățite, stropite cu zeamă de lămâie și puse la păstrare peste noapte într-o pungă de plastic pentru un suc răcoritor și …dumnezeiesc, desigur!