Etichete

, , , , ,


Suntem campionii Europei. La ce? La ce vreți și mai ales la ce nu ați vrea! Avem cea mai scurtă autostradă din lume: 1km. Avem pod suspendat cu …polistiren. Vă las să continuați.

Totuși, sper să nu avem geamandură cu crucea roșie!

Unde? Pe litoral, atracția de vară a românilor. Țipătul pescărușilor, cântecul valurilor lovindu-se de țărm, la orizont cerul sărută marea, parcă simți sarea pe buze… Nisipul nu e de aur, nu toate plajele au primit Steagul Albastru, doar șase până acum, dar…

asta nu înseamnă că de necaz transformăm litoralul în cimitir plutitor!

Mă refer la cea mai nouă izoletă. Adică semnul care marchează linia imaginară ce izolează zonele cu apa mică de cele adânci. Știm cât de înșelătoare e marea. Acum îți ajunge apa până la brâu și acum vine un val ce te acoperă și te saltă ca pe un fulg. De parcă s-ar juca cu tine, te saltă, te lasă, te saltă. Te mai și acoperă și de fiecare dată te duce mai la vale, mai spre larg…

Ca să nu te aventurezi până acolo unde îți pui viața în pericol, cuiva i-a venit ideea să achiziționeze pe bani grei bănuiesc, Geamandura cu crucea roșie! Se spune că undeva are inscripționat și numărul celor care și-au pierdut viața în apele mării! Un fel de cruce neagră pe marginea drumului unde au fost grave accidente de circulație.

Omul vine la mare ca să se distreze. Vine în vacanță, în concediu. Activități care se pare că îi deranjează pe unii care ne vor cu orice preț triști, depresivi…

Imaginați-vă o pădure de cruci legănându-se în apele mării. Până la primul val mai serios, care le vor mărunți. Păcat că vor polua apa, periclitând și viața pescărușilor!

În loc de sinistrele cruci n-ar fi mai bine câte un salvamar pe plajă, din loc în loc? Un steag roșu de avertizare de valuri mari, un megafon prin care temerarii să fie rechemați din larg, până dincoace de obișnuita geamandură?

Și nu în ultimul rând, un pic de educație nu ar strica!

Cu toate acestea, nu pot decât să sper că geamandura cu crucea roșie nu e decât o glumă proastă!

UPDATE>

Întrebat, la Palatul Parlamentului, cine a venit cu ideea geamandurilor care au stârnit dezbateri, Arafat a spus: „Pe nişte geamanduri care au fost cinci la număr, puse undeva. Care este problema? De ce faceţi un subiect care este fără obiect? Ideea e ucisă şi s-a terminat. Gata”, potrivit Agerpres.