Trebuie să vă opriți din lectură, din butonat telecomandă, din refăcut unghii! Din orice activitate! Da?

Nu răspundeți la telefon, la mesaje, nici măcar la interfon.

Dacă sună cineva la ușă, spuneți-i că nu-i nimeni acasă, tocmai ați ieșit și voi!

Ne-am înțeles?

Sunteți numai ochi și urechi. Aici, atenție la mine!

Vă spun ceva senzațional! Breaking news ar fi, dacă ar fi fost o știre înainte de asta, dar n-am avut altă știre, așa că n-am ce întrerupe! Unele posturi Tv o rup așa. Eu nu.

Tot așa aș zice dacă aș fi revistă de scandal: imaginați-vă! S-a văzut tot!

Am dat din casă! Am făcut anunțul. Chiar acum.

Sau…încă. Stați așa oleacă. Aici ar urma niște reclame cu arătări scărboase, care ies din tine dacă iei dimineața o lingură de …Nu mă întrebați ce, că n-am deschis niciodată reclama.. Așa. După asta, dacă v-am trezit interesul? Da? Mai așteptați.

Că bag o altă reclamă. Cu metoda învățată de la bunica pentru curățarea vaselor. De sânge cred…nici aici n-am verificat. Imaginea cu un vas de sânge mare cât tunelul prin Carpați, astupat pe jumătate de ceva gronțuros, roșiatic…brrr

Dar să revin la senzaționalul din titlu.

Ați avut răbdare până aici? Sunteți tari! Dacă vă uitați de pe smartphone pe blogul meu, cu siguranță v-a amorțit deja degetul de atâta scroll, păcat că n-am băgat și imagini.

Senzațional, extraordinar…trebuie să vă aduc la cunoștință!

În fiecare dimineață, telefoanele mele care au stat la pândă până atunci, observă că mi-am deschis ochii și încep să clipocească. Bagă mesaje. Vor să-mi trezească interesul. Mă las prinsă în joc. Hai, numai de pe unul și doar la primele mă uit, da? Da.

Și încep să curgă titluri care mai de care mai bombastice, fără nici cea mai mică legătură cu conținutul, cu dive care plâng cu lacrimi de crocodil și vestea e bună, sau râd cu toată dantura la expoziție, iar știrea e de jale.

Câte o reșapată anunță chiar acum marea veste. Nu mă întrebați care. Și tot așa. Fără logică, cu greșeli gramaticale…scrise pe genunchi.

Sunt enervante, chiar de plâns dacă mă gândesc că asta e presa online. Pe aceeași pagină se contrazic se repetă știrile , majoritatea conțin muniție despre care e mai bine să nu pomenim când avem răzbel la graniță.

Bine…nu mai lungesc. Senzaționalul veți afla în ediția viitoare. Acum am vrut doar dovada că cele 800 de persoane care primesc notificare de fiecare dată când postez ceva -și postez zilnic – nu sunt nici 50. Curajoși, care să-și exprime și părerea dând un ”like” sunt și mai puțini. Și toate astea după ce am achitat o anumită taxa anuală….

Știu că dragoste cu forța nu se poate, dar nu intenționez să scriu bălării de dragul nimănui.

Seară bună!