Etichete

, ,


Organizată și cu temele la zi, toate facturile le plătesc online. Singura condiție e să am bani pe card, că plățile le fac cât ai zice pește din fața calculatorului! Da, credeți sau nu, până și cheltuielile comune le plătesc online! Dar să revenim la …Electrica!

Am încheiat contract online (inutil să mă repet?) cu Electrica. Am optat pentru factura electronică,( ca să salvăm pădurile). Trimit lunar citirea contorului, apoi achit online factura când apare mesajul, că a fost emisă.

Regularizarea semestrială a consumului începând cu 1 iulie a revenit la citirea trimestrială. Reprezentantul firmei are un calendar bine stabilit pentru a citi contoarele abonaților Electrica. Asta nu schimbă cu nimic obiceiul meu de a trimite autocitirea la fiecare început de lună! Achitând lunar evit facturarea unui consum estimat ce va fi regularizat odată la trei luni. Mai pe românește plătesc exact cât am consumat.

Până aici ne-am înțeles.

Zilele trecute îmi verific contul Electrica, mesajele, facturile, etc. totul e în ordine, nu am nimic de plată, nu sunt în perioada de autocitire.

Ieri, fiind început de lună, mă mai uit și…surpriză! Am o restanță! A apărut o factură emisă pe 26 iunie, factura de regularizare încă după metoda semestrială. (Adică de două ori pe ani.)

Fiind factura de regularizare, cu autocitire lunară, nu aveam consum estimat. Am avut de plată diferența de kilowați de la citirea din 5 iunie până la citirea reprezentantului, undeva spre sfârșitul lunii.

Am primit un pomelnic lung cât o zi de post negru, cu explicații, calcule și în cele din urmă o sumă. Aproape 300 de lei. Probabil următoarea factură va fi mai simplă, pe înțelesul tuturor, așa cum ne-a promis ministrul. Așa că deocamdată mă opresc aici. Poate mâine am să încerc să dezleg enigma.

Cât costă totuși, kilowatul?