Etichete

, , , , , , ,


Am filozofat nițel despre mersul lumii, despre directivele cunducătorilor iubiți și am ajuns la…mâncare. Tot povestind așa mi s-a făcut milă de bietul porc. Îl hrănești ca să-l sacrifici! Găinile sunt sunt despărțite de puii lor imediat după naștere. Odată am văzut cum se jupoaie un miel…n-aș mai repeta experiența!

Din aproape în aproape am constatat că nu e frumos că ne mâncăm între noi, crezându-ne cel mai cel dintre animale. Din fericire ne-am oprit înainte ca să devenim vegani și acum am să vă dau o rețetă superbă, cu…. pește prăjit!

Conținutul unui plic cu fulgi de cartofi, (marca Auchan), presărăm în ploaie peste 350g apă, 400 g lapte , un strop de sare după ce au fiert și le-am lăsat să se răcească 30 de secunde.

Adăugăm o lingură mare cu smântână, amestecăm bine-bine și e gata pireul de cartofi. Desfacem o conservă Rio Mare cu pește prăjit, pus în suc acrișor cu ceapă tăiată julien.

Dintr-o roșie mare de grădină, cu o bucată de castraveți și o jumătate de ceapă facem o salată, o dregem cu sare și un pic de (Floriol) ulei.

Luăm o farfurie plată și le aranjăm totalemente contrar resturantelor cu grade Michelin: câteva globuri de pireu, doi pești prăjiți, o lingură de salată, o lingură de pastă de roșii (San Fabio!) și dacă aveți sos de avocado cu usturoi (v-am dat rețeta zilele trecute) aveți o masă pe cinste!

Uite așa:

Poftă bună!