Etichete

,


Spirit liber, blând și prietenos cu toată lumea, Noir se prezenta la masă cu regularitate. Se întâmpla să lipsească o zi, cel mult două, dar își recupera absențele venind chiar și de două-trei ori în următoarele zile.

Aștepta răbdător să-i pun în farfurie apoi mânca gospodărește, mai făcea o pauză, ca să mai ceară și un supliment. După masă dormea un pic, iar după câte o escapadă nocturnă putea dormi tolănit ba pe canapea, ba în fotoliu, chiar și până seara.

Înainte de plecare mai savura un lăptic, după care își relua rondul de noapte. Il vedeam stând cuminte de pază la intrare, cocoțat pe copertină sau pe acoperișul deasupra intrării.

Avea un traseu bine stabilit, câteva adrese unde se ducea la sigur, chiar dacă nu aveau plicurile asortate cu bunătătțurile cu care îl tratam noi.

Captiv în beci, recuperat de pe acoprișul blocului, observat la o stradă distanță…Hoinar, ce mai!

Zilele trecute, după cină a ieșit la obișnuita sa plimbare. A doua zi n-a mai venit. Abia după a treia zi ne-am făcut griji: oare pe unde umblă?

Sâmbătă dimineața vecinii au plecat la țară. Duminică toată ziua n-a apărut. Luni deja devenise stresantă lipsa lui. Luni, mai spre seară o echipă de salvatori a pornit în căutarea sa. Se auzea că cerea ajutor, dar nu reușeam să-l depistăm: de unde ne strigă?

Din beci până pe acoperiș, am verificat tot blocul: nu era nicăieri, dar se auzea cum miaună disperat. Am identificat în cele din urmă locul, a doua zi dimineața am mai verificat odată: l-am și înregistrat…numai că nu era nimeni acasă în apartamentul unde a rămas captiv, într-un mod inexplicabil.

Mesaje, telefoane și peste câteva ore, când s-a deschis ușa, Noir a țâșnit ca glonțul fugind pe scări în jos!

După câteva minute, s-a dezmeticit, l-am adus în casă…A fost captiv patru zile fără mâncare și fără apă pe căldura asta, el cu blana neagră!

Din fericire a scăpat cu viață. A băut un pic de lapte, a vomitat ce a mâncat, a controlat toată casa, iar a cerut de mâncare, apoi s-a dus la plimbare.

Spre seara socializa cu trecătorii din fața blocului. E noapte și încă nu s-a prezentat. Patru zile de arest preventiv nu l-a convins?