Etichete

, , , ,


DSC_0008Excelenţa Sa Keiji YAMAMOTO, ambasadorul Japoniei a fost primit de prefectul judeţului Mureş, dr. Corneliu Grosu în după amiaza zilei de 27 martie 2014. ”Mă simt onorat să fiu aici la Tîrgu-Mureş cu prilejul aniversării maestrului Ozaki – promotor de renume al schimburilor culturale dintre cele două ţări. Excelenţa Sa Radu Şerban – ambasadorul României în Japonia este din Tîrgu-Mureş şi, atunci când vine vorba de oraşul Kumamoto şi Tîrgu-Mureş, afirmă cu toată convingerea că aceste relaţii vor fi în continuare tot mai dezvoltate”, a afirmat ambasadorul considerând Transilvania o regiune propice pentru investitorii japonezi. Din cele 170 de firme japoneze aflate în România 26 sunt companii manufacturiere, majoritatea fiind situate în această zonă, a mai precizat excelenţa sa.
“Am o veste bună pentru relaţiile dintre Tîrgu-Mureş şi Japonia. Pentru anul universitar 2014-2015 la Universitatea de Medicină şi Farmacie a suplimentat numărul de locuri pentru studenţii care învaţă în limba engleză şi, în mod special, pentru cei 20-25 de studenţi japonezi care vor învăţa la universitatea noastră. Este ultima discuţie de astăzi cu rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Tîrgu – Mureş care a confirmat prezenţa studenţilor japonezi în următorul an universitar” a spus prefectul judeţului Mureş, adăugând că vor avea loc discuţii şi cu reprezentanţii Universităţii Petru Maior pentru a crea legături de comunicare între studenţii şi profesorii români şi japonezi, în domeniul ingineriei chimice şi a automatizărilor.
Prin aceste demersuri vom adăuga relaţiilor de cultură muzicală şi cele de învăţământ universitar între cele două ţări, şi-a exprimat convingerea prefectul dr. Corneliu Grosu în cadrul întâlnirii cu excelenţa sa Sa Keiji YAMAMOTO, ambasadorul Japoniei.