Etichete

, , , ,


De obicei evit titlurile care încep cu un colaj senzațional de cuvinte luate din context...însă deformația profesională nu mă lasă! Ia, să vedem:

”Marea Nadia Comăneci a fost găsită într-o rulotă părăsită: „Cred că a făcut atac de cord! Am făcut o greșeală” ( titlu)

Ce a vrut să zică titlul:

Nadia Comăneci, (gimnasta care a obținut nota maximă în 1976 la a XXI-a ediție a Jocurilor Olimpice de vară  din Canada)-e într-adevăr mare.

A fost găsită– e adevărat, dar nu în carne și oase, ci pe un poster.

Rulota era părăsită, dar afișul se păstrase foarte bine câteva decenii, pe ușă, cu semnăturile petroliștilor, 200 la număr care au căutat… țiței la Polul Nord.

Presupusul atac de cord se referă la călăuză eschimosul care l-a întrebat pe Țiriac dacă a ”văzut regina?”

Greșeala a făcut-o afaceristul, Ion Țiriac, fost mare sportiv și el, dăndu-i mobilul bietului eschimos ca să vorbească cu Nadia. De emoție acesta a leșinat.

Spicuim din știrea senzațională

”Afaceristul a povestit în urmă cu câțiva ani un episod legat de popularitatea imensă a Nadiei, și care l-a marcat profund.” (articol publicat în 25 iulie 2022)

”a găsit un poster cu Nadia Comăneci într-o rulotă părăsită de 20 de ani.

două rulote, lăsate acolo de petrolierii care căutau ţiţeiul acum 15-20 de ani.

Pe 18 iulie 1976, Nadia a uimit o lume întreagă cu evoluția sa perfectă. Afişajul electronic nu era programat să arate nota 10,”

Ce a vrut să spună autorul?

La 46 de ani de la răsunătorul rezultat obținut de gimnasta noastră, autorul ar fi vrut să presteze oareceva cu această ocazie. Și-a amintit că în urmă cu câțiva ani afaceristul i-ar fi povestit despre un afiș...a încălecat pe o șa și ne-a dat știrea așa!

Sursa: playsport.ro