Etichete

, ,


Încă de pe vremea când ne toceam coatele pe băncile claselor primare, am învățat că orice scriere începe cu un titlu. Acest element începe cu literă mare, prezintă un indiciu despre ce va urma în text și nu se termină cu punct sau virgulă, dar poate avea semnul mirării sau al exclamării.

În zilele noastre titlul poate fi lung cât un marfar, fără vreo legătură cu conținutul și fără niciun semn de punctuație, pentru că adesea se termină cu o literă două dintr-un cuvânt …neterminat!

Dacă totuși sunt rude îndepărtate textul și titlul, atunci cu siguranță va trebui interpretată legătura de rudenie în felul următor: ilustrația prezintă un om distrus? Știrea e pozitivă!

Ilustrația arată omul cu gura până la ureche? E de rău!

In imagine se vede un talon de pensie? Se recalculează pensiile. Ar putea fi majorate, ar putea crește…De la anul! Ce ați crezut?

Dacă titlul anunță că ”Toți românii trebuie să…”, stați liniștiți, se referă doar la unii.

”E obligatoriu în toată România! Vor plăti 550 de lei pe loc.” Și continuă cu ”veste cruntă” pentru …șoferii care nu au rovinietă valabilă! Și dacă își ține mașina în garaj și nu părăsește localitatea?

De regulă ”Anunțul cumplit” vine în ”miez de noapte”-cu asta se explică lipsa de coerență!

Titlu dureros! ”Zelenski a fost PĂRĂSIT! Olena a rupt relația. Abia acum s-a aflat totul”- destul de repede, dacă ne gândim că e vorba de o ciondăneală între cei doi soți, căsătorți din 2003, iar ”părăsirea” s-a consumat înainte de asta! Iar știrea ne povestește cum s-au cunoscut de fapt cei doi protagoniști ai pictorialului atât de lăudat. (sau nu?) Wao! De acum vor scăpa de insomnie cei care n-au putut dormi de grija lor!

Dacă vedeți că ”Dispar toate bancomatele! Băncile se închid una după alta!”- stați liniștiți. Ce a vrut să să spună autorul vom afla probabil din numărul următor.

Câte un fragment scos din context, intercalat în titlu, ca nuca în perete de potrivit cu restul….”Ipoteză scandaloasă. Incredibil. S-a aflat! Doare foarte…S-a văzut totul! Mi-e foarte greu”….

Chiar e foarte greu să nu-ți strici ziua parcurgând chiar și pe diagonală asemenea capodopere ale știrilor de ultima oră!