Etichete

, , ,


Duminică la prânz. În imediat următoarea zi în care cu mare fast a fost sărbătorită… ”Ziua Pâinii.” Întâmplător, pâine au vrut să cumpere și eroii acestei întâmplări. Au intrat în primul din cele trei magazine mari, au ales o pâine de pe raft și au plecat. După ce au plătit-o , desigur!

Pâinea, specialitatea cu cartofi a unei brutării de renume, ambalată, feliată, etichetată…valabilă până-n 20, 21, 20… și nu se știe cât, luna curentă, că nu prea se vedea data.

Având încredere în renumele firmei producătoare, au pus pâinea pe masă…Scoasă din ambalaj, felie după felie au ieșit la iveală pete verzulii-negricioase, adevărate mostre ale descoperirii scoțianului Fleming!

Toată pâinea! O fi fost bună pentru cercetătorii…scoțieni, dar nu și mesenilor! Cei cu naturelul simțitor pe lângă o greață nedisimulată, după ce și-au mai revenit, au filozofat pe marginea subiectului.

Pentru fabricanți, pentru retailer nu ar fi fost o catastrofă să-l retragă de la vânzare, dacă știau că produsul are termenul expirat. Pentru o mamă care și-ar fi dat ultimii bani pentru pâinea cea de toate zilele….și să pună pe masă mostre de mucegai! Ce să mai zici?!

P.S. Aviz amatorilor. Dacă se mai întâmplă vom da și numele firmelor!