Etichete

, , ,


Ascultând atâtea știri alarmante, criză peste criza de serviciu, mi-au venit în minte versurile ”Munții noștri aur poartă/Noi cerșim din poartă-n poartă”…Și de aici mi-am amintit că în urmă cu aproape un deceniu am bătut multe taste despre un subiect fierbinte pe atunci: Roșia Montană.

Așa cum se întâmplă în agitata noastră lume, după câteva articole, subiectul a fost dat uitării. Răsfoindu-mi blogul, am nimerit peste articolul publicat pe 28 august 2013: Roşia Montana în mâna Parlamentului.

Mi s-a părut interesant, că un subiect atât de intens dezbătut, care la vremea respectivă a încins spiritele, a cauzat proteste, a născut promisiuni, în cele din urmă a fost dat uitării.

(Câteva titluri, le găsiți la mine pe blog.)

Demis prin fax ca să nu mai vorbească

Suppression of Debate on Romania’s Economic Future

CNA opreşte difuzarea spoturilor de promovare RMGC

Conferinţă despre aurul din Roşia Montană

Maia Morgenstern:”Leave us alone!”

Cianura salvează România?

CSN Meridian vrea modelul finlandez!

Se reiau protestele la Roşia Montană?

Premierul Ponta a scos greviştii din mină!

Scrisoare către europarlamentara Renate Weber

Susţinători din Dâmboviţa pentru cianură

Blestemul aurului de la Roşia Montană

Roşia Montană, ziua a 3-a de proteste

Declaraţia de la Câmpeni

Și după toate astea, cum să uiți că (încă) avem o țară frumoasă, bogată, (păcat că e locuită-ar zice cârcotașii), că în timp ce stăm pe aur, argint și alte zăcăminte prețioase, noi…”cerșim din poartă-n poartă!”

(potrivit unor zvonuri, fostul prim-ministru, al 37-lea, are prea mult ”unt pe căciulă”, s-ar putea ca opera sa să fie pusă pe index! Chiar dacă versurile sale sunt excepționale!).