Etichete

, , , ,


Zilnic mă întreabă Facebook la ce mă gândesc! Sunt sigură că uneori nu ar vrea să știe! Dimineața cu mintea odihnită, contrar indicațiilor, mai fac și politică!

Pașnică. De cafea. Evit să mă enervez la prima oră.

Și mă întreb, vom depăși oare această stare de somnolență? Că de deșteptare…degeaba sună goarna!

Ca să rămân tot la capitolul știri. Adevărate sau false, unele ni se repetă până la epuizare. Altele, în schimb, rămân în aer!

De pildă:

  • S-a prăbușit un pod sub greutatea unor mașini. Ancheta e în desfășurare, se așteaptă ca oaia supraviețuitoare, singura dintre cele 90 care au agonizat trei zile sub dărâmături, să iasă de acolo de bună voie. Ar fi o nebunie să meargă după ea un salvator! Chiar dacă se supără iubitorii de animale.
  • Zile în șir se anunță vijelie, tunete și fulgere, cod ba galben, ba portocaliu, ba roșu. Ro-alert. Secetă, solul crăpat ca în Africa. Rugă pentru ploaie. Inundații.
  • Un avion de mici dimensiuni traversează și spațiul nostru aerian și se bucură de atenția deosebită a avioanelor de luptă care îl escortează. Face plinul din canistre, aterizează pe un aeroport dezafectat și își acoperă cu prelată aparatul-câtă grijă, după care dispar fără urmă. Cine erau cei doi piloți/pasageri din avion? Kamikaze? Ce a vrut să fie? Diversiune? Exercițiu de verificarea răspunsului de reacție a apărătorilor patriei? Traficanți de orice are căutare?
  • Subiectul fierbinte: vin scumpirile. Facturile ce vor veni scot oamenii în stradă. Imagini apocaliptice. Energia, benzina, motorina, gazul…Doar drepturile din Rai nu au apucat încă să crească!
  • Obișnuiți să acceptăm ucazul de la boieri, mototolind căciula în mână, executăm orice aberație fără crâcnire. Suntem Piața de zi a occidentului. Unde sunt Moromeții? S-a umplut țara de Dandanache, Trahanache…lăcrimăm la necazurile ce au venit peste țărișoară…
  • Prima zi de școală. Ministrul Educației cere unei directoare instalate de 2 zile să schimbe o plasă pe terenul de sport. Zâmbitoare, directoarea încearcă să-i spună despre lucrările care nu sunt încă terminate, fiind întreruptă de domnul ministru, ea acceptă termenul de o săptămână. ”Da, da…da, da!” E clar că nu prea are cum să rezolve problema, dar domnul ministru promite să o susțină ”împreună cu colegii din presă!” Adică s-o verifice.
  • Umila mea părere: starea școlilor și eventuala lor reabilitare ar trebui începută din prima zi de vacanță! În prima zi de școală degeaba constatăm că buda e tot în fundul curții, că gardul e cum e, că…nu sunt autobuze școlare, că așa nu se mai poate! Hai să trecem pe online? Nu asta e soluția!
  • Și lista ar putea continua!